Ο Νίκος Καπραβέλος σχολίασε τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου στο νοσοκομείο «Αττικόν» και χαρακτήρισε λάθος τη διασωλήνωση, λόγω της μεγάλης ηλικίας του ασθενή.

«Δεν έγιναν σωστά πράγματα. Ένας ασθενής 86 χρονών ήθελε αυξημένη φροντίδα. Είναι λάθος η διασωλήνωση του ασθενούς σε αυτή την ηλικία, αλλά έχουμε μέσα που μπορούμε να τον βοηθήσουμε. Χάνονται άδικα ασθενείς», είπε στην εκπομπή «Live News» ο συντονιστής διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Έπειτα, σχολίασε τις κινήσεις που θα έκανε αν ήταν υπεύθυνος στο περιστατικό, αναφέροντας ότι θα έβαζε τον ασθενή σε ΜΑΦ και χωρίς διασωλήνωση.

«Από την πρώτη στιγμή, εάν ήμουν εγώ ο γιατρός, θα πήγαινε σε ΜΑΦ, χωρίς διασωλήνωση. Η ΜΕΘ έχει τριπλό έργο στην Ελλάδα, άρα είναι λάθος ιατρικό να αφήσεις έναν ασθενή που χρειάζεται αυξημένη φροντίδα σε απλό θάλαμο», είπε στην εκπομπή του «Mega».

«Ένας ασθενής με υποκείμενα νοσήματα μέσα σε 2-3 μέρες θα πέσει σε μία επικίνδυνη κατάσταση για τη ζωή του, ενώ, άμα είχε μπει, θα είχε αποτραπεί. Κάθε μέρα βάζουμε ανθρώπους στην εντατική. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, δεν υπάρχει διάκριση στις μονάδες και γι΄ αυτό το βάρος πέφτει στις ΜΕΘ», πρόσθεσε στη συνέχεια.