Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η Αστυνομία καθώς είναι σε εξέλιξη αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Συντάγματος.

Λόγω της συγκέντρωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην λεωφόρο Αμαλίας, στην λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Πανεπιστημίου.

Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ από εδώ από το Σύνταγμα καλεί το λαό μας να μην επιτρέψει να συνεχίζεται αυτή η εγκληματική εμπλοκή»

«Απόψε στην Αθήνα, στην πλατεία Συντάγματος, μ’ αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο, με τα συλλαλητήρια που γίνονται ταυτόχρονα σε πολλές ακόμα μεγάλες πόλεις της χώρας, τα οποία θα συνεχιστούν αύριο και μεθαύριο, το ΚΚΕ πραγματοποιεί μια σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις.

Με την παρουσία μας, με τη φωνή μας, σπάμε την “ομερτά” που η κυβέρνηση της ΝΔ και όλα τα άλλα κόμματα θέλουν να επιβάλουν γύρω από την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μαίνονται στην περιοχή, την εμπλοκή σε όλους τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ» τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στην πολεμική εμπλοκή.

Κατήγγειλε την «επί πέντε μήνες γιγαντιαία στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ» και σημείωσε: «Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε ότι μας χωρίζει μέγα ιδεολογικό και πολιτικό χάσμα με την Χαμάς. Σήμερα όμως, με πάνω από 30.000 νεκρούς στη Γάζα, έχει πια αποδειχθεί περίτρανα αυτό που λέγαμε και τότε, ότι η ψευδεπίγραφη “αυτοάμυνα” του Ισραήλ ήταν και είναι ένα χυδαίο πρόσχημα. Η ανεπανάληπτη θηριωδία που έχει εξαπολύσει, έχει καταλύσει κάθε γραπτό ή άγραφο κανόνα πολέμου, βομβαρδίζοντας νοσοκομεία, κατοικίες, σχολεία, τεμένη κι εκκλησίες».

«Το ΚΚΕ από εδώ από το Σύνταγμα καλεί το λαό μας να μην επιτρέψει να συνεχίζεται αυτή η εγκληματική εμπλοκή» τόνισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στον επί δύο χρόνια συνεχιζόμενο πόλεμο στην Ουκρανία κάλεσε τον πρωθυπουργό να «ενημερώσει τι συζήτησε με τον Ζελένσκι, τι συμφώνησε και σε τι καινούριους κινδύνους ετοιμάζεται να μας μπλέξει».

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast:

Δείτε βίντεο του Newsbeast: