Με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής το τμήμα της Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), καλεί τους αρμόδιους να αναβάλουν την εφαρμογή του προεδρικού διατάγματος περί «Ενεργειακών Επιθεωρητών και Ενεργειακής Πιστοποίησης των Κτιρίων», έως ότου ανακοινωθούν επίσημα όλα τα ονόματα των εγκεκριμένων αιτήσεων των μηχανικών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του τμήματος Σωκράτης Αναγνώστου και η γενική του γραμματέας Βίκυ Μήτρου, «η μεθόδευση της ανακοίνωσης μόνο των 400 προσωρινά αδειοδοτούμενων μηχανικών επιθεωρητών, σε σύνολο 14.000 αιτήσεων, γίνεται με αντιδεοντολογικά κριτήρια, δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχή της ισοτιμίας».

Μεταξύ άλλων, το τμήμα της Μαγνησίας του ΤΕΕ ζητά από την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, να ελέγξει όλες τις αιτήσεις των μηχανικών και κατόπιν να προβεί σε αδειοδότησή τους, να επανεξετάσει σοβαρά τα κριτήρια αξιολόγησης, με γνώμονα την ισότητα των πτυχίων, καθώς και την επί ίσοις όροις δυνατότητα συμμετοχής των συναδέλφων.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας αποφάσισε να οργανώσει ειδικό ενημερωτικό σεμινάριο με θέμα, «Σύνταξη ενεργειακής μελέτης κτιρίου σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης». Την παρουσίαση των θεμάτων στο σεμινάριο θα πραγματοποιήσουν καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εξειδικευμένοι στον ΚΕΝΑΚ.

Το σεμινάριο έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί από τις 24 έως τις 28 Ιανουαρίου 2011, στο αμφιθέατρο του τμήματος Μαγνησίας του ΤΕΕ, σε πέντε απογευματινά πεντάωρα από τις 16:00 το απόγευμα έως τις 21:00 το βράδυ.