Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία του Μεσολογγίου από την τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (29/9) σε κρεοπωλείο στο κέντρο της πόλης. Μία γυναίκα 50 ετών, μητέρα δύο παιδιών έχασε τη ζωή της όταν τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που καθάριζε αναδευτήρα κρεάτων. Για τον απεγκλωβισμό της όπως επισημαίνει αυτόπτης μάρτυρας στο Newsbeast χρειάστηκαν περίπου δύο ώρες και οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν για να στραβώσουν το μηχάνημα και να βγάλουν τη σoρό ειδικό εξοπλισμό.

«Άκουσα τον σαματά και πετάχτηκα. Άκουσα τις σειρήνες της αστυνομίας και έτρεξα να δω τι συμβαίνει γιατί μένω πολύ κοντά στο κρεοπωλείο. Μπήκα μέσα και αντίκρισα τη γυναίκα που άφησε την τελευταία της πνοή» αναφέρει μιλώντας στο Newsbeast ο Γιάννης Τσικνιάς.

«Είδα την κοπέλα στα γόνατα και φαινόταν ότι είχε σκύψει να καθαρίσει»

Διευκρινίζοντας ότι δεν πρόκειται για κρεατομηχανή αλλά για ζυμωτήριο ο Γιάννης Τσικνιάς που έφτασε στο κατάστημα τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας μας εξηγεί: «Είναι ένα ζυμωτήριο, ένας αναδευτήρας κρεάτων χωρίς λεπίδες».

«Είναι σαν το μίξερ που έχουμε στο σπίτι σε μεγάλο μέγεθος και τετράγωνο, όχι στρογγυλό. Εάν βάλεις το χέρι μέσα δεν κόβει. Λειτουργεί πολύ αργά. Πρόκειται για ένα μηχάνημα πολύ καινούργιο που δεν το έχω δει ξανά στη ζωή μου ενώ ο πατέρας μου είναι κρεοπώλης. Στο συγκεκριμένο ζυμωτήριο μπαίνει το κρέας αφού έχει βγει από την κρεατομηχανή και προστίθενται τα καρυκεύματα για να γίνουν τα λουκάνικα» προσθέτει.

Το μηχάνημα στο οποίο εγκλωβίστηκε η άτυχη γυναίκα

«Μόλις πήγα είδα την κοπέλα στα γόνατα και φαινόταν ότι είχε σκύψει να καθαρίσει, το μηχάνημα την είχε πάρει μέσα με αντίθετη φορά» συμπληρώνει.

«Φαίνεται να την ”τράβηξε” με κάποιο τρόπο από το κεφάλι και να τη γύρισε ανάποδα. Θεωρώ πως της έσπασε τον αυχένα, βέβαια δεν είμαι ιατροδικαστής για να το ξέρω.

Το μηχάνημα της είχε πιασμένα τα μαλλιά και το χέρι. Αυτό το είδα» επισημαίνει ο Γιάννης Τσικνιάς.

Εικόνα από το κρεοπωλείο στο Μεσολόγγι λίγα λεπτά μετά την τραγωδία

«Κατάφεραν να τη βγάλουν μετά από 1,5 με 2 ώρες»

«Την ώρα που έφτασα έπαιρνε την κόρη της γυναίκας το ασθενοφόρο. Το κορίτσι ήταν σοκαρισμένο, είδε την τραγωδία με τα ίδια της τα μάτια» μας λέει και εξηγεί: «Ήταν μια φτωχή γυναίκα που δούλευε για το μεροκάματό της και η επιχείρηση τη βοηθούσε».

Οι πυροσβέστες έδωσαν σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα μεγάλο αγώνα ώστε να απεγκλωβίσουν τη σορό της άτυχης γυναίκας. «Κατάφεραν να τη βγάλουν μετά από 1,5 με 2 ώρες. Το ατύχημα έγινε στις 21:30 με 22:00 και την πήραν περίπου στις 23:30. Στράβωσαν το μηχάνημα με το εργαλείο που κόβουν τις λαμαρίνες» αναφέρει κλείνοντας ο Γιάννης Τσικνιάς.