Υλικά

  • 5 αβγά
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 400 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το μέλι και το βράζετε μέχρι να ζεσταθεί.
  2. Προσθέτετε τη σόδα και αποσύρετε για λίγο την κατσαρόλα από τη φωτιά, γιατί σχηματίζεται πολύς αφρός.
  3. Συνεχίζετε να βράζετε το μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια, μέχρι να γίνει πολύ σκούρο και αρχίσει να μυρίζει λίγο σαν καμένο. Δεν πρέπει να το βράσετε παραπάνω, γιατί θα γίνει κάρβουνο.
  4. Προσθέτετε το βούτυρο, ανακατεύετε και το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  5. Σ’ ένα μίξερ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο.
  6. Προσθέτετε το χλιαρό μείγμα του μελιού στο μείγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Κατόπιν προσθέτετε αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά όλο το μείγμα, έως ότου ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  8. Προθερμαίνετε  το φούρνο στους 180°C. Σε μία λαδόκολλα με διάμετρο 30 εκ. βάζετε λίγο από το μείγμα και το απλώνετε να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  9. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τσέρκι. Κάθε παντεσπάνι πρέπει να είναι πολύ λεπτό, τόσο όσο να μη φαίνεται το χαρτί.
  10. Αν το χαρτί γλιστράει, το βάζετε πάνω σε μία λίγο βρεγμένη πετσέτα.
  11. Ψήνετε, μέχρι το παντεσπάνι να πάρει χρώμα, περίπου 5-7 λεπτά το κάθε ένα. Κάθε παντεσπάνι, που ψήνεται, το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.