Τα κολοκύθια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθώντας τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιέχουν βιταμίνες A, C, K και μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο και κάλιο.

Υλικά (4 μερίδες)

  • 4 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα εγκάρσια
  • 10-12 κ.σ. κόκκινη σάλτσα ντομάτας με καρυκεύματα της επιλογής σας
  • 100-120 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί light

Εκτέλεση

  • Βήμα 1: Όπως έχουμε τα κολοκύθια μας εγκάρσια κομμένα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού τα σκαλίζουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία όψη γόνδολας.
  • Βήμα 2: Γεμίζουμε το καθένα με μία έως δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας και ύστερα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί από πάνω.
  • Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά. Εάν τα κολοκύθια έχουν λεπτό φλοιό, μπορεί να χρειαστεί λιγότερος χρόνος.

Διατροφική αξία ανά μερίδα

  • Ενέργεια: 180 kcal
  • Υδατάνθρακες: 17,8 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 8,9 γρ.
  • Λιπαρά: 5,8 γρ.
  • Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.

*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI