Τα κολοκύθια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, βοηθώντας τη σωστή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιέχουν βιταμίνες A, C, K και μεταλλικά στοιχεία όπως μαγνήσιο και κάλιο.
Υλικά (4 μερίδες)
- 4 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα εγκάρσια
- 10-12 κ.σ. κόκκινη σάλτσα ντομάτας με καρυκεύματα της επιλογής σας
- 100-120 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί light
Εκτέλεση
- Βήμα 1: Όπως έχουμε τα κολοκύθια μας εγκάρσια κομμένα, με τη βοήθεια ενός κουταλιού τα σκαλίζουμε ώστε να δημιουργήσουμε μία όψη γόνδολας.
- Βήμα 2: Γεμίζουμε το καθένα με μία έως δύο κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας και ύστερα προσθέτουμε το τριμμένο τυρί από πάνω.
- Βήμα 3: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά. Εάν τα κολοκύθια έχουν λεπτό φλοιό, μπορεί να χρειαστεί λιγότερος χρόνος.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 180 kcal
- Υδατάνθρακες: 17,8 γρ.
- Πρωτεΐνη: 8,9 γρ.
- Λιπαρά: 5,8 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1,6 γρ.
*Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με AI