Σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους μεγάλων διεθνών επενδυτικών οίκων και διεθνών επενδυτών, που ήδη κατέχουν μέρος του μετοχικού χαρτοφυλακίου ελληνικών συστημικών τραπεζών, ξεκινούν επιτελικά στελέχη των πιστωτικών ιδρυμάτων, ενόψει της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Οι πρώτες αυτές συναντήσεις θα έχουν κυρίως ενημερωτικό χαρακτήρα από πλευράς τραπεζικών στελεχών, για όλα τα ζητήματα στα οποία εστιάζονται οι διεθνείς επενδυτές, καθώς η ακριβής διαδικασία και οι όροι ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών δεν έχουν ακόμη καθοριστεί και εκτιμάται ότι αυτό θα συμβεί το αργότερο μέχρι τα τέλη του επόμενου μήνα.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των επιτελικών τραπεζικών στελεχών που είναι υπεύθυνα για τις σχέσεις με τους διεθνείς επενδυτές περιλαμβάνει συμμετοχή στα ετήσια επενδυτικά συνέδρια των μεγάλων οίκων όπως της Merrill Lynch στο Λονδίνο, της UBS στη Φρανκφούρτη, της JP Morgan και της Deutsche Bank.

Ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας υπάρχει και με τους ήδη υφιστάμενους μετόχους-διεθνείς επενδυτές που έχουν και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα.

Σημειώνεται ότι το πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης εκτιμάται ότι θα οριστικοποιηθεί στα μέσα του ερχόμενου μήνα, ενώ μέχρι τα τέλη του Οκτωβρίου θα έχουν ανακοινωθεί οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών ώστε να ακολουθήσουν οι παρουσιάσεις από τις τράπεζες προς τους επενδυτές και οι αυξήσεις το αργότερο έως τα τέλη του έτους.