Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της Frigoglass για το «λουκέτο»

ΓΣΕΕ: Να μην κλείσει το εργοστάσιο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
15:02
10/06/2019
Σε κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι της Frigoglass για το «λουκέτο»
1
loading

Τον αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Frigoglass στην Πάτρα, «οι οποίοι χάνουν τη δουλειά τους, μετά την απόφαση της εργοδοσίας να κλείσει το εργοστάσιο», στηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ).

«Για ακόμη μία φορά, η εργοδοτική "βουλιμία", αλλά και η κυβερνητική ανοχή, οδηγούν στο να αυξηθεί η λίστα των ανέργων στη χώρα μας» επισημαίνει η ΓΣΕΕ, τονίζοντας ότι η Συνομοσπονδία βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων στη Frigoglass, «οι οποίοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις αύριο Τρίτη στην Πάτρα και την Πέμπτη έξω από το υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, με στόχο να υπερασπιστούν τη δουλειά τους και, κατ' επέκταση, τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar gkagkarin.blogspot.com

    Στο συλλαλητήριο ενάντια στις απολύσεις της Frigoglass ο Κώστα Πελετίδης

    Αταλάντευτα στο πλευρό των εργαζομένων συνεχίζει να βρίσκεται η επανεκλεγείσα δημοτική αρχή της Πάτρας, όπως υποδηλώνει η απόφαση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη να παραβρεθεί αύριο Τρίτη 11 Ιουνίου στις 7.30 μμ. στο συλλαλητήριο κατά του κλεισίματος του εργοστασίου της Frigoglass, το οποίο αφήνει στην ανεργία 90 εργαζόμενους. Το συλλαλητήριο θα γίνει έξω από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, το οποίο από την πρώτη στιγμή στηρίζει τους εργαζόμενους στον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις. Ο δήμαρχος αμέσως μετά τη γνωστοποίηση των σχεδίων της εργοδοσίας, πήρε ξεκάθαρη θέση, αναδεικνύοντας και τα πραγματικά αίτια των απολύσεων, που δεν είναι φυσικά οι αγώνες των εργαζομένων, αλλά η διασφάλιση και μεγιστοποίηση των κερδών των επιχειρήσεων, ό,τι δηλαδή βαφτίζει “ανάπτυξη” από τους αστούς και το πολιτικό τους προσωπικό:
    ....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει