Προς τη σωστή κατεύθυνση κινούνται οι φορολογικές παρεμβάσεις που αναφέρονται στο νέο φορολογικό πολυνομοσχέδιο, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Αφενός, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, για τις παρεμβάσεις ενίσχυσης της αναπτυξιακής διαδικασίας της ελληνικής οικονομίας με την παροχή φορολογικών κινήτρων και στοχευμένων φορολογικών απαλλαγών και αφετέρου με την εξωδικαστική επίλυση εκκρεμών φορολογικών διαφορών.

Ακόμη, σημειώνεται ότι το άρθρο 18 του νέου φορολογικού πολυνομοσχεδίου που αναφέρεται στην προκαταβολή φόρου εισοδήματος έναντι του επόμενου έτους, ικανοποιεί απολύτως  και δικαιώνει τη θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, που πρώτος κατέθεσε αντίστοιχο αίτημα, με επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 25-4-2020.

«Η μείωση έως και 100% της προκαταβολής φόρου δίνει μεγάλη ανάσα σε χιλιάδες επιχειρήσεις που είδαν τους τζίρους τους να μηδενίζονται λόγω του lockdown και να υποχωρούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό μετά την επαναλειτουργία της αγοράς» αναφέρει ο σύλλογος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.