Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών απέσπασε τη Silver διάκριση, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των εταιρειών που συμμετείχαν στο Δείκτη  CR Index 2019-2020, ενώ παράλληλα, διακρίθηκε και ως Βest Νew Εntry.

Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί επιστέγασμα της συνολικής στρατηγικής που ακολουθεί ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, εδώ και 36 χρόνια. Προσαρμόζοντας τη λειτουργία του, σύμφωνα με τις αρχές που προβλέπονται από τα Διεθνή fora, όπως αυτές του Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης CR Index, υλοποιεί, κάθε χρόνο, ένα πολυεπίπεδο σχέδιο δράσης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, με βασικούς άξονες την Κοινωνία, τους Εργαζομένους, την Ποιότητα των υπηρεσιών και το Περιβάλλον.

Η στήριξη της κοινωνίας με αποδέκτες τους ασθενείς, τις ευπαθείς ομάδες και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, η διασφάλιση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, που σέβεται τον άνθρωπο και προάγει την αποτελεσματικότητα, η διαρκής αναβάθμιση ιατρικών υπηρεσιών και η υιοθέτηση των πλέον βιώσιμων πρακτικών που συμβάλλουν στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Ομίλου, αποτελούν τις θεμελιώδεις αξίες της εταιρικής διακυβέρνησης του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Χρήστος Αποστολοπουλος δήλωσε: «Στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, η ενσωμάτωση των αξιών της Εταιρικής Υπευθυνότητας αποτελεί επιχειρηματική πρακτική, εδώ και 36 χρόνια. Η διάκριση «Silver», στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης των ελληνικών εταιρειών που συμμετείχαν στο Δείκτη CR Index 2019 – 2020, αποτελεί για εμάς, την έμπρακτη απόδειξη μίας επιτυχημένης προσπάθειας. Κυρίως όμως, αποτελεί τη δέσμευση μας να συνεχίσουμε, μέσα σε αυτό το πλαίσιο, πρωταγωνιστώντας στις εγχώριες και διεθνείς εξελίξεις, ως ο Ελληνικός Πόλος Υγείας, που παραμένει, πάντα ένα βήμα μπροστά… και στα δύσκολα.»

Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CR Institute)

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, με 12 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εκπροσωπεί αποκλειστικά το Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR INDEX) στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Business in the Community (BITC), τον αναγνωρισμένο Βρετανικό φορέα,υπό την προεδρία του Πρίγκιπα της Ουαλίας, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ΕΚΕ και προάγει την Υπεύθυνη Επιχειρηματικότητα. Η διαδικασία αξιολόγησης περιλαμβάνει ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες οι οποίοι επιθεωρούν με βάση τα διεθνή πρότυπα και κριτήρια του BITC τις επιδόσεις και τη συμβολή των επιχειρήσεων στους τέσσερις βασικούς πυλώνες: την κοινωνία, το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και την αγορά.