Στα 814,75 εκατ. τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας

Σταϊκούρας: Στο 1,7 δισ. η επιχορήγηση του ΟΑΕΔ από τον τακτικό προϋπολογισμό


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:44
15/07/2013
Στα 814,75 εκατ. τα έσοδα από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας
3
loading

Στο ποσό των 814,75 εκατ. ευρώ διαμορφώνονται τα έσοδα του Δημοσίου από την καθιέρωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας, την τριετία 2011- 2013. Για την ίδια περίοδο, η επιχορήγηση του ΟΑΕΔ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ανέρχεται σε 1,7 δισ. ευρώ.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη και Δημήτρη Στρατούλη, με την οποία ζητούσαν να ενημερωθούν για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και αν αυτή κατευθύνθηκε για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Όπως αναφέρεται στο απαντητικό έγγραφο του κ. Σταϊκούρα, οι εισπράξεις από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας (σ.σ. 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ καθώς και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των ΝΠΙΔ, συμπεριλαμβανομένων των Τραπεζών), αποτελούν έσοδα του Δημοσίου.

Οι εισπράξεις αυτές εμφανίζονται στον ΚΑΕ εσόδων 0828 του Κρατικού Προϋπολογισμού με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία επιτυγχάνεται με μια σειρά συγκροτημένων πολιτικών από την πολιτεία, μεταξύ των οποίων και οι πολιτικές μέσω του ΟΑΕΔ.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα έσοδα του ΚΑΕ 0828 διαμορφώθηκαν για το 2011, σε 289,2 εκατ. ευρώ, για το 2012, σε 282,2 εκατ. ευρώ, ενώ για το 2013, έχουν προβλεφθεί έσοδα 243,35 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, η επιχορήγηση του ΟΑΕΔ από τον Τακτικό Προϋπολογισμό ανήλθε για το 2011, σε 764,4 εκατ. ευρώ, για το 2012, σε 499,1 εκατ. ευρώ, ενώ για το τρέχον έτος, έχουν εγγραφεί πιστώσεις ύψους 472 εκατ. ευρώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, στην ερώτησή τους, επικαλούνταν απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή και ανέφεραν ότι, για τα έτη 2011 και 2012 εισπράχθηκαν 861 εκατ. ευρώ από την εισφορά αλληλεγγύης, αλλά μόνο 302 εκατομμύρια εξ αυτών διατέθηκαν, μαζί, στον ΟΑΕΔ και το ΤΠΔΥ (Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar giannis tzanidakis

  Ποιά εισφορά αλληλεγγύης και ποιας ανεργίας ,τα κόβουν απο τους συνταξιούχους και τα τρώνε μεταξύ τους η κρυφή φορολογία σε όλο της το μεγαλείο,ακόμη και λεστά επο δωρεές του κοσμου για τους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου της Ευβοιας και δε θυμάμαι και για ποιούς άλλους του δυο χιλιάδες επτά εφαγαν ,βεβαια εδω εφαγαν μια ολοκληρη ΕΛΛΑΔΑ σε μερικά ψοροεκατομμύρια ευρώ θα ειχαν αναστολές.

 2. avatar Giorgos Tsioudakis

  ποια καταπολεμηση βρε νουμερα?με 1 .300 ανεργους στν ιδιωτικο τομεα?και απο αυτους που δουλευουν οι μισοι εχουν χασει πανω απο το 30 % του μισθου τους...................κλεφτεεεεεεεεεεεεεεεςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!!!!!!!!!!!

  1. avatar Dim Kent

   Εγώ συγκεκριμένα έχω χάσει το 70% του μισθού μου. Απολύθηκα και (ευτυχώς) βρήκα δουλειά αμέσως αλλά με -70% στις αποδοχές. Και δεν είμαι μόνο εγώ, ξέρω και πολλούς άλλους. Ο μ.ο. απώλειας μισθού είναι γύρω στο 40%. Οπότε αν ξέρετε αρκετούς με 20 και 30% απώλειες, φανταστείτε πόσο υπάρχουν με 70 και 80...
   Κατά τα άλλα βέβαια την καταπολεμάνε την ανεργία... αυξάνεται διαρκώς!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει