ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης το 2020

Τον Μάιο προβλέπεται να ολοκληρωθεί η διεύρυνση των αντικειμενικών αξιών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:25
22/10/2019
ΕΝΦΙΑ: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας μείωσης το 2020
3
loading

Το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ το 2020 άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε δηλώσεις του στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Ενδεχομένως ο ΕΝΦΙΑ να είναι και άλλο μειωμένος το 2020 γιατί υπάρχει διεύρυνση της φορολογικής βάσης, οπότε θα είναι και άλλο μειωμένος», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδιάζει το 2020 ριζικό λίφτινγκ στη φορολογία των ακινήτων καθώς βλέπει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος με την ένταξη στο αντικειμενικό σύστημα νέων περιοχών και την εξίσωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές.

Η άσκηση με τις νέες αντικειμενικές αξίες που θα καθοριστούν στα ακίνητα όλης της χώρας θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2020 και ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα φανεί αν υπάρχει το περιθώριο να μειωθούν ακόμη περισσότερο οι συντελεστές φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

«Έχω την αίσθηση ότι θα προκύψει δημοσιονομικός χώρος» από την εν λόγω άσκηση, σημείωσε ο αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα υπάρξει επί τα χείρω αλλαγή στις μειώσεις που έχουν ήδη γίνει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar Σας δουλεύουν

    Ποιά μείωση ρε κορόιδα; Αυξάνουν τις αντικειμενικές αξίες με ανάλογη αύξηση του ΕΝΦΙΑ!

  2. avatar Να καταργηθεί δεν παίζει;

    Να καταργηθεί δεν παίζει;

  3. avatar Ειδοποιός διαφορά

    Ξανά μειώσει; Λυπήσου τις συριζοτρολλες Κυριάκαρε.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει