Το Ε.Β.Ε.Α. ανακοινώνει στις επιχειρήσεις – μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο, ότι στις εγκαταστάσεις του (Ακαδημίας 7, Αθήνα), θα λειτουργήσει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT – Ε.Β.Ε.Α., του Δικτύου Europe Direct (EDIC), για την περίοδο 2013-2017.

Τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EUROPE DIRECT – (EDIC), στην Ελλάδα είναι συνολικά 19, ενώ σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ είναι 500. Απευθύνονται στο ευρύ κοινό ως δίαυλοι επικοινωνίας με όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ και βρίσκονται στις πιο σημαντικές πόλεις και πρωτεύουσες κάθε κράτους μέλους.

Υπάγονται στη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας της ΕΕ και ο συντονισμός τους γίνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κάθε κράτος μέλος.

Στόχος του EUROPE DIRECT είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής πληροφόρησης μέσω της υποστήριξης της «μονοαπευθυντικής θυρίδας» παροχής υπηρεσιών (one-stop-shop υπηρεσίες), παρέχοντας πληροφορίες, συμβουλές και απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν στην ΕΕ, στις προτεραιότητες και στις πολιτικές της, ιδιαίτερα όσον αφορά στην Αναπτυξιακή Στρατηγική «Ευρώπη 2020», αλλά και σε αντίστοιχα θέματα νομοθεσίας, προγραμμάτων και χρηματοδοτικών ευκαιριών.

Το Ε.Β.Ε.Α., ενθαρρύνει και υποστηρίζει την εν λόγω πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς οι πολιτικές της ΕΕ ενισχύονται και καθίστανται αποτελεσματικότερες όταν ασκούνται με τη συνέργεια θεσμικών φορέων και δικτύων πληροφόρησης προς την κατεύθυνση της προώθησης κοινών θέσεων και συμφερόντων στην ενιαία αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες στο Τμήμα Ευρωπαïκών Υποθέσεων του Ε.Β.Ε.Α., (τηλ.: 210 3615059 και 210 3382481, fax: 210 3382315, e-mail: [email protected]).