Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Γιαν Κις ντε Γέγκερ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επίτευξης συμφωνίας για τη νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν τον Απρίλιο, σε συνέντευξή του στην ολλανδική οικονομική εφημερίδα Financieele Dagblad.

«Ιδανικά, θα ήθελε κανείς να έχει να κάνει με μία ηγεσία για την οποία θα ξέρει ότι θα υποστηρίξει το πακέτο βοήθειας μετά τις εκλογές», δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας. «Για τον λόγο αυτόν είναι προτιμότερο να περιμένουμε μέχρι μετά τις εκλογές. Τότε θα μπορούμε να διαπραγματευθούμε αυτή τη δέσμευση με τη νέα κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Ο Γιαν Κις ντε Γέγκερ δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει λάβει όλα τα μέτρα που έχουν ζητηθεί σε αντάλλαγμα αυτής της οικονομικής βοήθειας. «Απλώς οι όροι μας δεν έχουν εκπληρωθεί», λέει.

«Η εμπιστοσύνη βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο» απαντά στον δημοσιογράφο ο οποίος τον ερωτά εάν θεωρεί ότι μία συμφωνία θα υπογραφεί με την ελληνική ηγεσία πριν από τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Απριλίου.