Στην αβεβαιότητα για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και τη μείωση της ζήτησης στην Κίνα αποδίδονται οι μικτές τάσεις που  επικρατούν στην αγορά πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία.

Η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Σεπτεμβρίου σημείωνε οριακή άνοδο κατά 8 σεντς στα 80,33 δολάρια το βαρέλι, ενώ το Μπρεντ υποχωρούσε κατά 31 σεντς στα 79,29 δολάρια.

Η τιμή του αργού έκλεισε με πτώση κατά 1,23 δολάρια στα 80,25 δολάρια το βαρέλι χθες στην αγορά της Νέας Υόρκης, αν και στη διάρκεια της συνεδρίασης κατέγραφε μεγαλύτερες απώλειες που περιορίστηκαν κατά το κλείσιμο, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τη λήψη μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Στο Λονδίνο, το Μπρεντ έκλεισε επίσης με απώλειες 1,39 δολαρίων στα 79.60 δολάρια το βαρέλι.

Η αμερικανική κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε χθες το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της αρμόδιας για τη νομισματική πολιτική επιτροπής ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από την ωρίμανση των εξασφαλισμένων με υποθήκες ομολόγων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της, προκειμένου να αγοράσει μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα.

Στελέχη της FED εμφανίστηκαν πιο απαισιόδοξοι για τις προοπτικές της οικονομίας και επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να διατηρήσουν κοντά στο μηδέν το βασικό επιτόκιο δανεισμού για «παρατεταμένη χρονική διάρκεια».

«Ο ρυθμός της ανάπτυξης της οικονομικής δραστηριότητας και της εργασίας έχει επιβραδυνθεί τους τελευταίους μήνες», τονίζει η Fed στο ανακοινωθέν της.

Τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και κυρίως της απασχόλησης είναι μάλλον απογοητευτικά. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι η παραγωγικότητα των εργαζομένων σημείωσε πτώση κατά 0,9% το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται τα η πρώτη κάμψη της παραγωγικότητας από τα τέλη του 2008