Οι συγχρονισμένες γραμμές φωτός που ανάβουν στις Εβρίδες, στα ανοιχτά της δυτικής Σκοτίας, όταν έρχεται η πλημμυρίδα, θα μπορούσαν να παραπέμπουν σε κάποιο χαρμόσυνο εξίσου «φωτεινό» μήνυμα. Ωστόσο οι Φιλανδοί καλλιτέχνες που τις εγκατέστησαν εκεί προειδοποιούν για κάτι καθόλου χαρμόσυνο και πολύ ανησυχητικό: Οτιδήποτε κάτω από αυτές τις γραμμές, μια μέρα θα είναι κάτω απ’ το νερό.

Οι γραμμές των Pekka Niittyvirta και Timo Aho αποτελούν την εγκατάσταση «Lines (57° 59 ́N, 7° 16 ́W)» και είναι τυλιγμένες γύρω από δύο κτίσματα στη βάση ενός ορεινού τοπίου.

Αρχιπελάγη σαν και αυτό, με χαμηλό ύψος, είναι εξαιρετικά εκτεθειμένα στις καταστροφικές επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος, όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ακόμη και το Taigh Chearsabhagh Museum & Arts Centre δεν έχει πλέον περιθώριο να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις του λόγω της προβλεπόμενης ανόδου της στάθμης του νερού στη διάρκεια καταιγίδας.

Οι Pekka Niittyvirta και Timo Aho χρησιμοποιούν δύο απολύτως βασικά στοιχεία, γραμμές και φως, για να μας θυμίσουν δυο πιθανούς δρόμους που θα πάρει το μέλλον: ο ένας είναι ένα μέλλον στο οποίο αυτές οι δομές θα βρεθούν κάτω απ’ το νερό. Ο δεύτερος, πιο αισιόδοξος, είναι ένα μέλλον στο οποίο θα αρχίσουμε να παίρνουμε στα σοβαρά την αλλαγή του κλίματος και θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα της δραστηριότητάς μας στη Γη.