Οι Στέρεο Νόβα είναι ένα κόμματι της εφηβείας μας, που πάντα θα μας ακολουθεί. Οι 20άρηδες των ’90s ξαναγίναμε έφηβοι, το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία Νερού, στη μεγάλη φεστιβαλική βραδιά του Release Athens, με πρωταγωνιστές τους Κωνσταντίνο Β. και Μιχάλη Δ.   

«Παντρεύοντας» ήχο και εικόνα σε ένα ξεχωριστό οπτικοακουστικό show – τη μεγαλύτερη παραγωγή της καριέρας τους –  οι διαχρονικοί Στέρεο Νόβα, επιβεβαίωσαν μπροστά στους χιλιάδες φαν τους ότι δεν θεωρούνται τυχαία ένα από τα σημαντικότερα  ελληνικά συγκροτήματα όλων των εποχών. 

Εμείς, μάλιστα, είχαμε την τύχη να τους απολαύσουμε από… ψηλά, από το  VIP μπαλκόνι του opaponline.gr, το οποίο φέρνει νέο αέρα στη διασκέδαση. 

Με την  εμφάνισή τους on stage και ήχους από το παρελθόν, οι Στέρεο Νόβα μας μετέφεραν πίσω στην εποχή της αθωότητας και απολαύσαμε τα αλησμόνητα τραγούδια που συντρόφευσαν τα μαθητικά μας χρόνια. Οι στίχοι έβγαιναν αβίαστα από τα χείλη… «έι, σε σένα μιλάω, δείξε μας το πιο καλό σου σημάδι κι έλα μαζί μας γιατί είναι Σάββατο βράδυ Σάββατο βράδυ, Σάββατο βράδυ, Σάββατο βράδυ». 

Η Iota Phi μας συνόδευσε πίσω στο παρόν, ερμηνεύοντας με την υπέροχη φωνή της την «‘Ιριδα», το ολοκαίνουργιο E.P. των Στέρεο Νόβα που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες. 

Έντονος ρυθμός και δυνατά συναισθήματα 

Τη σφραγίδα τους σε αυτή τη σπουδαία βραδιά για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής – και όχι μόνο – έβαλαν και οι  Leftfield, οι θρύλοι της βρετανικής house. Η αλήθεια είναι ότι περιμέναμε με ανυπομονησία αυτή την πρώτη εμφάνισή τους στην Ελλάδα και – ευτυχώς – το εκρηκτικό τους show μας αποζημίωσε. 

Τη βραδιά άνοιξαν οι Marva Von Theo, οι δικοί  μας Μάρβα Βούλγαρη και Τεό Φοινίδης.

Στο lineup της βραδιάς ήταν και οι Boy Harsher, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να τραγουδήσουν  ενώπιον του αθηναϊκού κοινού, καθώς μια απεργία των ελεγκτών στα αεροδρόμια της Ιταλίας, δεν τους επέτρεψε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τη γείτονα χώρα, όπου εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες.