Ένα βήμα πριν από το κόκκινο χαλί των Καννών και του Χόλιγουντ είναι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς η δράση και ο τρόπος λειτουργίας τους οδεύουν για να γίνουν σενάριο κινηματογραφικής ταινίας δράσης.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2013 δημιουργήθηκε το τρέιλερ του φιλμ με «πρωταγωνιστές» αστυνομικούς της δίκυκλης αστυνόμευσης, το οποίο περιλάμβανε σκηνές δράσης σε δρόμους της Αθήνας και του Πειραιά.

Όλα ξεκίνησαν από ένα πραγματικό περιστατικό, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές της εφημερίδας όταν η ομάδα ανταποκρίθηκε άμεσα κατά τη διάρκεια ληστείας εις βάρος του Τζόναθαν Ίνγκλις στην Κρήτη, κατά την οποία τον ξυλοκόπησαν, του άρπαξαν χρήματα και προσωπικά έγγραφα.

Το τρέιλερ αναφέρεται στο κύμα βίας που είχε πλήξει τη χώρα, τα παράνομα όπλα και τη δημιουργία της ΔΙΑΣ, που έχει «άμεση ανταπόκριση με τη μέγιστη δύναμη», όπως περιγράφεται στον κινηματογραφικό «πιλότο».

Εκπρόσωποι της εταιρείας παραγωγής AG Films LTD απευθύνθηκαν στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να πάρουν άδεια και να κάνουν χρήση του ελληνικού νόμου για την «ενοικίαση» αστυνομικών.

Πέρα από την παγκόσμια προβολή τα οικονομικά οφέλη για την ΕΛ.ΑΣ, εφόσον το φιλμ γυριστεί, θα είναι σημαντικά, με ένα ποσοστό να καταλήγει στην ενίσχυση της ΔΙΑΣ με μοτοσικλέτες και εξοπλισμό.