Το Poker Face του Peacock αποτελούσε μια από τις πολυαναμενόμενες σειρές της χρονιάς. Τόσο ο δημιουργός της Ράιαν Τζόνσον ο οποίος έχει «υπογράψει» το πετυχημένο «Knives Out» αλλά και το πλήθος γνωστών ηθοποιών που εμφανίζονται στην σειρά αποτελούν «συστατικά» επιτυχίας.

H υπόθεση ακολουθεί την Τσάρλι Κέιλ που θεωρείται expert στο να λύνει οποιοδήποτε έγκλημα, διότι είναι προικισμένη με το χάρισμα να ανιχνεύει το ψέμα σε κάθε ύποπτο. Οδηγώντας μια Plymouth Barracuda εξερευνά πολλά και διαφορετικά μέρη, όπου συναντά κάθε λογής παραβατικούς ανθρώπους, που εμπλέκονται σε περίεργες υποθέσεις μυστηρίου. Τη νέα case-of-the-week σειρά υπογράφει ο Ράιαν Τζόνσον του πολυβραβευμένου «Knives Out», ενώ στον ρόλο της Τσάρλι Κέιλ συναντάμε τη Νατάσα Λιόν (Russian Doll).

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Ίσως όλα τα επεισόδια δεν είναι ισάξια, αλλά δεν υπάρχει κανένα που να είναι αποτυχία. Όπως σε αρκετές παλιές σειρές έτσι και εδώ βλέπουμε πρώτα το έγκλημα και στη συνέχεια παρακολουθούμε πως η Τσάρλι βρίσκει τη λύση στο μυστήριο. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι του γούστου μου σε σειρές μυστηρίου να βλέπω πρώτα ποιος είναι υπεύθυνος και απλά να περιμένω το πως θα τον πιάσουν.

Μπορεί το σενάριο να είναι αρκετά έξυπνο και με τον δημιουργό των ταινιών «Knives Out» να ξέρει πολύ καλά τι κάνει, αλλά η αλήθεια είναι πως μερικά επεισόδια τα βρήκα λίγο αδιάφορα.

Σίγουρα το δυνατό χαρτί της σειράς είναι η υποκριτική καθώς πέρα από την πρωταγωνίστρια Natasha Lyonne, είναι και όλοι αυτοί οι guest stars που συμμετέχουν σε κάθε επεισόδιο που μπορεί να μην είναι τα πρώτα ονόματα του Hollywood, αλλά η παρουσία τόσω πολλών μαζί σίγουρα ανεβάζει το επίπεδο και τραβάει και το ενδιαφέρον του θεατή.

Η σειρά δεν είναι απαραίτητα φτιαγμένη για binge watching και με ένα φινάλε που έκλεισε ανοιχτά μέτωπα, μπορώ να πω μας άφησε ικανοποιημένους Το Poker Face είναι η σειρά που όταν αισθάνεστε ότι χρειάζεστε μια αναζωογονητική, μυστηριακή ιστορία που όμως είναι περισσότερο χαλαρή, είναι ότι πρέπει. Θυμίζουμε πως η σειρά έχει ανανεωθεί και για 2η season και στην χώρα μας είναι διαθέσιμη στην COSMOTE TV.