Με το ιστορικό δράμα το οποίο φέρει τον τίτλο «Jeanne du Barry» και πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ που υποδύεται τον Λουδοβίκου XV θα ανοίξει το 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Η ταινία θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα την Τρίτη 16 Μαΐου στην ιστορική αίθουσα του Grand Théâtre Lumière, μετά την τελετή έναρξης και την ίδια ημέρα θα κυκλοφορήσει και στις γαλλικές αίθουσες.

Συμπρωταγωνίστρια του Τζόνι Ντεπ είναι η Μαϊγουέν Λε Μπεσκό (Maïwenn), σκηνοθέτης και συν-σεναριογράφος της μαζί με τον Τεντί Λουσί-Μοντέστ (Teddy Lussi-Modeste).Πρόκειται για την έκτη σκηνοθετική της προσπάθεια, μετά το επιτυχημένο της ντεμπούτο το 2011 στις Κάννες, με το βραβευμένο «Polisse».

Η ταινία εποχής αφηγείται την ταραχώδη σχέση του Γάλλου βασιλιά Λουδοβίκου XV και της ερωμένης του, Μαντάμ Ζαν ντυ Μπαρί. Η σχέση τους προκάλεσε μεγάλο σκάνδαλο ειδικά όταν η Ζαν έφτασε στην Αυλή των Βερσαλλιών. Ο Λουδοβίκος ο 15ος, γνωστός και ως «ο αγαπητός», βασίλευσε για 59 χρόνια, τα περισσότερα στην ιστορία της Γαλλίας μετά τον Λουδοβίκο ΙΔ’ της Γαλλίας. Όμως, υπήρξε αντιδημοφιλής βασιλιάς αφού κατηγορήθηκε για διαφθορά και ασέβεια.

Η εν λόγω σηματοδοτεί την επιστροφή του Ντεπ στην υποκριτική μετά την δικαστική διαμάχη με την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ. Σύμφωνα με το Variety και όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο χολιγουντιανός ηθοποιός πριν από την έναρξη των γυρισμάτων μιλούσε ελάχιστα γαλλικά.