Η υπεύθυνη του γραφείου τελετών μιας μικρής πόλης στο γραφικό Τιρόλο, βλέπει τον αστυνομικό σύζυγό της να δολοφονείται μπροστά στα μάτια της.

Καθώς οι τοπικές Αρχές δείχνουν εμφανή αδυναμία να φτάσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, η ηρωίδα αποφασίζει να αναλάβει η ίδια τον ρόλο της ερευνήτριας.

Μοιραία, όσο περισσότερο ψάχνει το τι πραγματικά συνέβη με τον άντρα της, τόσο βαθύτερα εισέρχεται στα σκοτεινά μυστικά των επικίνδυνων ανθρώπων της περιοχής.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Ακόμη μία παραγωγή που μιλά την γλώσσα του Γκέτε έρχεται να προστεθεί στην ολοένα και αυξανόμενη ροή γερμανικών/γερμανόφωνων σειρών. Βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπέρνχαρντ Άιχνερ, το Totenfrau – Η Κυρία Θάντος συνδυάζει μυστήριο και αστυνομική πλοκή, ενώ θίγονται και κάποια τρέχοντα κοινωνικά θέματα.

Δύο είναι τα πολύ δυνατά σημεία της σειράς: το πρώτο είναι οι «υπο-ιστορίες» των χαρακτήρων και ειδικά του παρελθόντος της πρωταγωνίστριας και το δεύτερο η εκπληκτική φωτογραφία (αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς του Στέφαν Μπούρχαρντ).

Συνοψίζοντας, τα έξι επεισόδια κυλούν χωρίς «κοιλιά», γεγονός που βοηθά την σειρά να κρατήσει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή που ψάχνει ένα καλοστημένο, ευρωπαϊκής υφής αστυνομικό δράμα.