Η στιγμή που περίμεναν οι θαυμαστές του Stranger Things έφτασε, αν και άργησε τρία χρόνια. Ποια είναι αυτή η στιγμή; Η επιστροφή της αγαπημένης τους σειρά στο Netflix.

Η παρέα του Stranger Things είναι έτοιμη να έρθει αντιμέτωπη με νέες περιπέτειες και αυτές δεν θα αργήσουν όταν ένα τέρας από το Upside Down, που αποκαλούν Vecna, αρχίζει να δολοφονεί έφηβους στο Hawkins. Παράλληλα, η Eleven, είναι διατεθειμένη να κάνει τα πάντα ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις της.

Η τέταρτη σεζόν του Stranger Things είναι γεγονός και τα 7 πρώτα επεισόδια διάρκειας πάνω από 1 ώρα το καθένα, έφτασαν την Παρασκευή 27 Μαΐου και είναι ήδη στα top 10 της πλατφόρμας.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Ένα από τα δυνατά σημεία της συγκεκριμένης σεζόν είναι η σκηνοθεσία της. Οι εναλλαγές από σκηνή σε σκηνή ή από τον παράλληλο κόσμο στον πραγματικό, είναι εντυπωσιακές και ομαλές. Τα εφέ είναι εξαιρετικά και αναδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά των συντελεστών καθηλώνοντας τους θεατές.

Κάθε κομμάτι της ιστορίας που παρακολουθούμε είναι χρωματισμένο και φωτισμένο με συγκεκριμένη μέθοδο ώστε να διαχωρίζεται η τοποθεσία και οι χαρακτήρες με τους οποίους θα ασχοληθούμε. Επιπλέον δόθηκε πολύ μεγάλη προσοχή σε λεπτομέρειες που αφορούν πλάνα, στοιχεία.

Οι νέες προσθήκες στο Stranger Things δίνουν νέο αέρα στην σειρά. Οι Jamie Campbell Bower, Joseph Quinn και Eduardo Franco έφεραν νέα πνοή, σε διαφορετικούς τομείς ο καθένας.

Ο Jamie υποδύεται τον μυστηριώδη Peter, και τα φυσιογνωμικά του χαρακτηριστικά να ταιριάζουν απόλυτα στη σειρά, έδεσε εξαιρετικά με όσους από τους ηθοποιούς μοιράστηκε σκηνές.

Ο Joseph δίνει μια κωμική νότα στην σειρά μέσα από το το ρόλο του Eddie, ενός τελειόφοιτου μαθητή που λατρεύει το D&D.

Την κωμωδία έχει ως όπλο στη… φαρέτρα του και ο Eduardo με τον χαρακτήρα του Argyle, ενός νεαρού που έχει γίνει κολλητός του Johnathan και με οδηγό την…κάνναβη (και όχι μόνο) προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.

Αν πρέπει να επιλέξω κάποιον που ξεχώρισα σε αυτή τη σεζόν, ήταν σίγουρα η Sadie Sink ή αλλιώς Max. Νομίζω, το γεγονός ότι πήρε περισσότερο screen time σε αυτή τη σεζόν, βοήθησε ώστε να αναδειχθεί περισσότερο το ταλέντο της. Ειδική αναφορά στον λατρεμένο μου Joe Keery που ως Steve δε θα με απογοητεύσει ποτέ.

Δε θα μπορούσαμε φυσικά να παραλείψουμε το κομμάτι της μουσικής, το οποίο πέραν του ότι έντυσε την σειρά με υπέροχα κομμάτια των ’80s, έπαιξε και σημαντικό ρόλο στην πλοκή για πρώτη φορά! Ακούσματα που σε μεταφέρουν στην απόλυτη δεκαετία της rock, ακόμα κι αν γεννήθηκες αργότερα.

Σεναριακά, σίγουρα είναι ένα μοτίβο επαναλαμβανόμενο, όμως σε καμία περίπτωση δε γίνεται κουραστικό. Τα συνεχή plot twists αλλά και οι αποκαλύψεις για πράγματα που δε γνωρίζαμε, είναι αυτά που κάνουν την πλοκή να ξεχωρίζει. Το μοίρασμα σε 4 διαφορετικά μέτωπα, μπορεί να μην άφησε περιθώριο σε όλους τους χαρακτήρες να προβληθούν, αλλά αυτά στα οποία επικεντρώνεται, θεωρώ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο 2ο κεφάλαιο που έρχεται αρχές Ιουλίου.

Εν κατακλείδι, άξιζε η αναμονή και με το παραπάνω!

Η 4η σεζόν θα επιστρέψει με τα επεισόδια 8 και 9 την 1η Ιουλίου.