To 2021 μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν η χρόνια των διασκευών του Stephen King, καθώς το Lisey’s Story δεν ήταν το το τρομαχτικό θρίλερ που θα μπορούσε να είναι, και επίσης το reboot του The Stand ήταν μια μεγάλη αποτυχία.

Αλλά όπως λένε μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…τρεις και του κάτσε με το Chapelwaite, το οποίο είναι ένα θρίλερ τρόμου βουτηγμένο σε βαθύ σκοτάδι το οποίο διαδραματίζεται στο Maine του 1850, εκεί που οι βρικόλακες βασιλεύουν στην απόλυτη αιώνια νύχτα.

Ίσως μόνο αυτή η περιγραφή θα έφτανε για να πειστεί κάποιος να το δει, αλλά η αλήθεια είναι ότι το Chapelwaite είναι αργό, μερικές φορές εκνευριστικά βαρύ, σε μια γοτθική, βικτοριανή εποχή, που απαιτεί μερικά επεισόδια προβολής να περάσουν παράπλευρα μέχρι να σε κρατήσει, και μετά σε αφοπλίζει με έναν μαγικό τρόπο που αξίζει την επένδυση του.

Η ιστορία βασίζεται στο prequel του Salem’s Lot – την νουβέλα του King με τον τίτλο Jerusalem’s Lot – και χαρακτηρίζεται σαν ένα γοτθικό θρίλερ τρόμου, το οποίο έκανε την πρεμιέρα του στο Epix στις 22 Αυγούστου.

Ο Adrien Brody πρωταγωνιστεί ως ο Charles Boone, ένας καπετάνιος και πατέρας 3 παιδιών, ο οποίος νιώθει στοιχειωμένος από την κατάρα της οικογένειας του εδώ και δεκαετίες. Αφού πεθαίνει η γυναίκα του, ο Charles γυρνάει με τα παιδιά του στο σπίτι των προγόνων του στο Chapelwaite, αλλά αντιμετωπίζει τον φθόνο της γύρω κοινωνίας της πόλης, καθώς τον κατηγορούν για την κατάρα και την αρρώστια που επικρατεί εκεί, λόγω της οικογένειας του.

Η συγγραφέας Rebecca Morgan (Emily Hampshire), είναι η μοναδική γυναίκα στην πόλη που δίνει μια ευκαιρία στην φαμίλια, και αυτό επειδή πρέπει να γράψει ένα άρθρο για το περιοδικό The Atlantic, και βρίσκει την κατάλληλη λύση να διατελέσει γκουβερνάντα για να είναι κοντά τους.

Στα 10 επεισόδια που κρατάει η σειρά, ο Charles θα πρέπει να τα βρει με τους συγχωριανούς του αλλά ταυτόχρονα θα ακολουθείτε από την στοιχειωμένη κατάρα του πατέρα του, ο οποίος τρελάθηκε από τους προσωπικούς τους δαίμονες.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η πρώτη σεζόν έχει και θετικά και αρνητικά στοιχεία, όποτε λέω να ξεκινήσω με τα αρνητικά.

Στα αρνητικά έχουμε μια ιστορία – σενάριο η οποία τεντώνει παρά πολύ, καθώς μιλάμε για μια πολύ μικρή νουβέλα, η οποία έπρεπε να στηρίξει 10 ολόκληρα επεισόδια. Η ειρωνία του είναι ότι η μικρότερη ιστορία του Stephen King κρατάει περισσότερες ώρες από την μεγαλύτερη του ιστορία που είναι το The Stand.

Το δεύτερο αρνητικό θα έλεγα ότι είναι το casting, στο οποίο εξαιρείται ο ταλαντούχος Adrien Brody που παίζει καταπληκτικά για άλλη μια φορά και ουσιαστικά σώζει ολόκληρη την σειρά. Δυστυχώς η διάσημη Emily Hampshire χάνεται στον ρόλο της Rebecca, μερικές φορές είναι σαν να μην υπάρχει η να ξεχνιέται ο ρόλος της τελείως αποδυναμώνοντας την.

Τελειώνοντας με τα αρνητικά θα έβαζα και το production design, καθώς για μια σειρά τέτοιου επιπέδου και γοτθικού τρόμου, οι κατασκευές φαίνονται στεγνές και άοσμες, ειδικά για μια τόσο ατμοσφαιρική σειρά, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους τίτλους αρχής που δείχνουν πως έπρεπε να στηθεί από την παραγωγή.

Στα θετικά τώρα το Chapelwaite είναι όντως η σειρά τρόμου που μας έλειψε μετά από πολλά χρόνια, και ειδικά σε σειρές με βρικόλακες.

Για αυτούς που λατρεύουν αίμα στις σειρές τρόμου, θα το λατρέψουν, καθώς και για αυτούς που θέλουν την ατμόσφαιρα, αγωνία και τα στοιχειωμένα σπίτια. Η σειρά καλύπτει τους φανς του αρχέγονου κακού, αιματοχυσίας και βρικολάκων σε ένα σύμπαν που σε πολλούς θα θυμίσει το Dracula των 90s.

Σε ένα γενικό πόρισμα, θα έλεγα ότι αξίζει η θέαση του, για αυτό προετοιμαστείτε για αργή εξέλιξη τρόμου που θα φέρει πόνο, στην πιο κατάλληλη βικτοριανή εποχή που θέλουμε να βλέπουμε.