Myth & Mogul: John DeLorean τη λένε και είναι μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ για τον μυθικό σήμερα εφευρέτη, μηχανικό και επιχειρηματία Τζον Ντελόριαν, που είδε την αυτοκρατορία του να καταρρέει εξαιτίας μιας σειράς από κακές επιλογές.

Πρόκειται για άλλο ένα βιογραφικό κόσμημα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει το Netflix, φέρνοντας στην επιφάνεια άγνωστες πτυχές μιας τουλάχιστον ιδιαίτερης προσωπικότητας…

Γρήγορα αυτοκίνητα και ναρκωτικά: Έρχεται η σειρά του Netflix για τον θρύλο της αυτοκίνησης, Τζον Ντελόριαν

Ο Τζον Ντελόριαν ήταν ένας αμερικανός μηχανικός και εφευρέτης γνωστός για τη δουλειά του τόσο στην General Motors, όσο και τη δική του κατόπιν DeLorean Motors Company.

Στην GM, ήταν υπεύθυνος για το φοβερό και τρομερό Pontiac GTO (Gran Turismo Omologato), το muscle car που τον έκανε αστέρι της αυτοκίνησης σε μια στιγμή.

Στα 40 του, ήταν ο νεότερος ποτέ διευθυντής τμήματος της General Motors, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματά της. Εκείνος θέλησε όμως να ριχτεί στην περιπέτεια του επιχειρείν και στη δεκαετία του 1970 ίδρυσε την DeLorean Motor Company, που μας χάρισε το φουτουριστικό DMC DeLorean, που έπαιξε στις ταινίες «Επιστροφή στο Μέλλον».

Η ζωή του πήρε ωστόσο άσχημη τροπή όταν κατηγορήθηκε για εμπόριο ναρκωτικών. Ήταν ένας πληροφοριοδότης του FBI, κάποιος James Hoffman, αυτός που τον κατηγόρησε ως βασικό χρηματοδότη ενός σχεδίου για διακίνηση κοκαΐνης αξίας εκατομμυρίων δολαρίων.

Η μίνι σειρά των τριών επεισοδίων για τον Τζον Ντελόριαν (Μύθος και Μεγιστάνας: Τζον Ντελόριαν) θα είναι διαθέσιμη στο Netflix από την Παρασκευή, 30 Ιουλίου 2021…