Ο θίασος της Πειραματικής Σκηνής ανεβάζει, στο πλαίσιο των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ», το γοητευτικό έργο του Ιρλανδού συγγραφέα, Φρανκ Μακ Γκίνες, «Η Γκρέτα Γκάρμπο ήρθε στην πόλη μας», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου.

Το καλοκαίρι του 1967, η Γκρέτα Γκάρμπο καταφθάνει σε μια κωμόπολη της επαρχίας του Ντόνεγκαλ. Η Ιρλανδία βρίσκεται στα πρόθυρα βίαιων αλλαγών. Δυο ζευγάρια βρίσκονται στα πρόθυρα του χωρισμού. Μία γυναίκα προσπαθεί να σώσει την οικογένειά της, ενώ ένα νέο κορίτσι προσπαθεί να σώσει το μέλλον του. Πλάι σ’ όλα αυτά, καταλύτης των εξελίξεων, η πιο αγαπημένη και η πιο μόνη γυναίκα του κόσμου, η μεγάλη Γκάρμπο. Αλλά, όταν έρχονται οι θεοί, μπορεί να προκαλέσουν χάος, και όχι μόνο στους κοινούς θνητούς, όπως θα διαπιστώσει και η θεία Γκρέτα.

Το γεμάτο συγκίνηση και γοητεία νέο έργο του Φρανκ Μακ Γκίνες έχει μια τσεχοφική δομή. Όπως συμβαίνει και στον «Θείο Βάνια», ένας ξένος εισβάλλει σε μια επαρχιακή μικροκοινωνία, αναστατώνει τους πάντες και μετά φεύγει, έχοντας προκαλέσει και καλές και καταστροφικές ανατροπές.

Οι παραστάσεις στο θέατρο ΑΜΑΛΙΑ αρχίζουν την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Οκτωβρίου στις 21.00 και την Κυριακή 31 του μήνα στις 19.00.