Με τον καιρό σιγά σιγά να μοιάζει αρκετά φθινοπωρινός και την ζακέτα να αποτελεί απαραίτητο αξεσουάρ για τις βραδινές εξόδους, δώστε ραντεβού με την παρέα σε ατμοσφαιρικά μπαράκια στο κέντρο.

Απαρνηθείτε τα τραπεζάκια έξω και πιάστε θέση στις μπάρες τους για να απολαύσετε ποτά, cocktails και κους κους σε υπέροχους χώρους που μυούν σε φθινοπωρινή διάθεση.

Low Profile

«Κρυμμένο» στη στοά Μπολάνη στο κέντρο της Αθήνας, αποτελεί διαχρονικό στέκι για τους λάτρεις του ουίσκι, καθώς διαθέτει έναν ενημερωμένο κατάλογο με εκλεκτές ετικέτες, κατηγοριοποιημένες βάσει της χώρας προέλευσής τους.

Με ατμόσφαιρα αυθεντικού μπαρ, ευνοεί την κουβέντα, ενώ ταυτόχρονα σας μεταφέρει σε κάποια γειτονιά της Νέας Υόρκης. Ωραίες jazz μουσικές –η αγάπη του για τη jazz είναι έκδηλη και από τις φωτογραφίες των Miles Davis, Tom Waits και άλλων μετρ της jazz που βρίσκονται κρεμασμένες στους κόκκινους τοίχους του– συντροφεύουν τις στιγμές σας εδώ.

Ιπποπόταμος

Μετά από 40 χρόνια λειτουργίας (βρίσκεται στον πεζόδρομο της Δελφών από το 1978), συνεχίζει να αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για την επιμονή του στην πιο χαλαρή φιλοσοφία του (προσιδιάζει περισσότερο στα γειτονικά Εξάρχεια, και όχι στο Κολωνάκι, όπου και εντοπίζεται), όσο και για τις ποιοτικές υπηρεσίες του. Εδώ και κάποια χρόνια έχει περάσει σε νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι διατήρησαν το concept του αναλλοίωτο.

Rabbithole

All day στέκι στο μικρό αδιέξοδο της Λέκκα, που σίγουρα θα ομορφύνει τις μέρες και τις νύχτες σας στην Αθήνα. Με έναν ζεστό και ταυτόχρονα μοντέρνο εσωτερικό χώρο και μια μικρή αυλή που φέρνει τη φύση στο μαγαζί, αποτελεί ιδανικό σημείο συνάντησης για μικρές και μεγάλες παρέες που θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Εδώ μπορείτε να ξεκινήσετε τη μέρα σας με καλό καφέ και να συνεχίσετε με χορταστικά σάντουιτς και δροσερές σαλάτες, ενώ όσο η ώρα περνά το Rabbithole αλλάζει πρόσωπο, σερβίροντας signature cocktails υπό τους ήχους funk και electro-pop μουσικής.

Μαύρος Γάτος

Αυθεντικό street bar στα Εξάρχεια (Κωλέττη 40), από εκείνα που γίνονται στέκια. Η έμφαση έχει δοθεί στη μπάρα και τη μουσική, δύο από τους βασικούς λόγους που μας κάνουν να συγκαταλέγουμε το Μαύρο Γάτο στα αγαπημένα μας spot στα Εξάρχεια.

Η μεγάλη, δωδεκάμετρη μπάρα του «πρωταγωνιστεί στο χώρο», ενώ τα διακοσμητικά στοιχεία έχουν έντονες αναφορές σε jazz και blues καταβολές. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη γκάμα σε ουίσκι, ενώ θα το προτιμήσετε και για τα old fashioned cocktails, για τα οποία και φημίζεται.