Ο χρόνος αλλάζει, οι καλές μουσικές συνήθειες παραμένουν. Στο στολισμένο, χειμωνιάτικο, πρωτοχρονιάτικο τοπίο, μερικές μουσικές παραστάσεις, κάποιες συναυλίες, αλλά και σημαντικές μουσικές πρεμιέρες πιστοποιούν ότι η μουσική είναι για όλες τις εποχές. Από την καλτ ποπ του 80 (που είναι ακόμα εδώ), έως την παραδοσιακή μας μουσική, αλλά και οι καλύτεροι, νέοι και παλιότεροι, τραγουδοποιοί αποχαιρετούν τον γέρο χρόνο, και ανοίγουν την καρδιά τους στις νέες πιθανότητες του 2013, και όλους εμάς.

28 & 30/12 – The Burger Project – Ελληνικός Κόσμος

Η παράσταση που υποτίθεται πως είναι για παιδιά (αλλά τελικά απευθύνεται σε όλους), «Μαμά θα κάνω τα πάντα», πήρε παράταση και δικαίως.

28/12 – Τα Χάλκινα της Γουμένισσας – Gagarin

Εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε-γέλασε… Προέρχονται από μια περιοχή με πολλά σύνορα αλλά χωρίς καθόλου όρια που έχει γεννήσει έναν ήχο μοναδικό και τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει ακροατές απ` όλο τον κόσμο.

28/12-3/1 – O Sister – Half Note
Σύγχρονο γκρουπ μουσικών από τη Σεβίλλη του οποίου όμως η μουσική μας ταξιδεύει στην Αμερική του ’20 και του ’30.

29/12 – Πωλίνα και Κώστας Μπίγαλης – Gagarin
Τα δύο αυτά ποπ είδωλα μιας άλλης εποχής που φαινόταν τόσο αθώα αλλά τελικά δεν ήταν όπως αποδείχτηκε, ανεβαίνουν στη σκηνή του Gagarin που αρέσκεται να ξαναζωντανεύει «θρύλους» του παρελθόντος, για μια συναυλία.

29/12 – Cinema Paradiso – BACKSTAGE (Μουσική Σκηνή στο Badminton)

Το νέο 10μελές σχήμα, μια παρέα φίλων από τρεις γενιές, παίζει έγχορδα, πιάνο, κρουστά, φωνητικά και, όπως υπαινίσσεται το όνομά του, επηρεάζεται πολύ από την κινηματογραφική μουσική.

30/12 – «Θυμωμένη Μπετονιέρα» – Gazarte
Ο Αντώνης Καφετζόπουλος μας αφηγείται το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ. Η αγωνία του σύγχρονου ανθρώπου για το περιβάλλον του, ο ασφυκτικός τρόπος ζωής και η ανεξέλεγκτη οικιστική ανάπτυξη «μετασχηματίζεται» σ’ ένα κείμενο για αφηγητή και ζωντανή ορχήστρα.

4/1 – The Puppini Sisters – Gagarin
Τα τρία χαριτωμένα κορίτσια θα μας κάνουν ευδιάθετο και ευχάριστο ποδαρικό για το νέο χρόνο με ρετρό ήχους και εμφάνιση. Swing jazz και χορευτικές αναμνήσεις μιας άλλης εποχής.

2-6/12 – Monika – Στέγη Γραμμάτων
Διαλέγοντας (συμβολικά άραγε;) τις πρώτες μέρες του νέου έτους, η Μόνικα επιστρέφει στον προβολέα, και θα είναι προφανώς αλλαγμένη αφού τη νέα της δουλειά ξέρουμε ότι την παρουσιάζει «επηρεασμένη από τον ήχο της Motown, αλλά και την art pop».

5/1 – Βαγγέλης Γερμανός – BACKSTAGE (Μουσική Σκηνή στο Badminton)
Ο τραγουδοποιός κυκλοφορεί νέο δίσκο, ενώ δίνει και μία συναυλία-αναδρομή στην καριέρα του.

Πηγή: tospirto