Μια ανάσα από την αγαπημένη γιορτή όλων και η πόλη μυρίζει παντού Χριστούγεννα. Εκδηλώσεις με επίκεντρο τον εορτασμό τους δίνουν ακόμη μία αφορμή για έξοδο με… χριστουγεννιάτικο άρωμα.

Συναυλία από το Ωδείο Αθηνών

Ο τέταρτος κύκλος συναυλιών της ορχήστρας του Ωδείου Αθηνών, Academica, με τίτλο «Η ορχήστρα ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική» εγκαινιάστηκε στις 14 Δεκεμβρίου με στάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης.

Αυτό το Σάββατο στις 20.00 η Academica πραγματοποιεί συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», στο Ίλιον, υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου. Κατά την διάρκειά της θα ακουστούν έργα των Wolfgang Amadeus Mozart, Georg Friedrich Händel και Josef Suk.

CHEAPART Athens 2018

Για ακόμη μία χρονιά καλλιτέχνες και κοινό συναντώνται στο πλαίσιο της Cheapart Athens 2018 στα Εξάρχεια, για να ανταλλάξουν τις απόψεις τους, να σχεδιάσουν και να προγραμματίσουν το μέλλον.

Η 24η διοργάνωση διαρκεί μέχρι και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, με περισσότερους από 75 καλλιτέχνες να δίνουν το παρών για να παρουσιάσουν νέες ενότητες από την δουλειά τους αλλά και να συνομιλήσουν με το φιλότεχνο κοινό της πόλης.

Θεατρικά δρώμενα και μουσικές από την Φιλαρμονική του Δήμου Αιγάλεω

Ο Δήμος Αιγάλεω έχει διοργανώσει μια σειρά εκδηλώσεων για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα παρέα με μικρούς και μεγάλους. Έτσι, το απόγευμα του Σαββάτου στις 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» θα λάβει χώρα η θεατρική παράσταση «Γύρω Γύρω Μήνες» και παράλληλα θα υπάρχουν στο χώρο παιχνιδιάρικα ξωτικά και δυνατότητα face painting.

Το πρωί της Κυριακής από τις 11.00 η Φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου γεμίζει το μετρό και τους πεζόδρομους γύρω από αυτό με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και jazz μελωδίες σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα δύο μόλις ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα.

Ομαδική έκθεση Χριστουγέννων

Η φετινή χριστουγεννιάτικη έκθεση της γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει τα έργα 50 καλλιτεχνών που εμπνέονται από το συναίσθημα των Χριστουγέννων. Με τίτλο «Μαγευτικές Πινελιές» έχουν ως σκοπό τους την εξερεύνηση της μαγείας των γιορτών μέσα από πολύχρωμες και διαφορετικές αφηγήσεις γνωστών καλλιτεχνών.

Εργαστήριο για την μαγεία των Χριστουγέννων

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.30 μικροί και μεγάλοι καλούνται να αναζητήσουν την χαμένη μαγεία των Χριστουγέννων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στολίδια που θα φτιάξουν οι ίδιοι με την τεχνική Ebru (ζωγραφική στο νερό), παιχνίδια, μελωδίες και γέλια θα βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν το σημείο που είναι κρυμμένη. *Απαραίτητη η ηλεκτρονική προεγγραφή.