Το δικό της σχόλιο στη δήλωση του σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή ότι θα κινηθεί νομικά κατά κριτικών κινηματογράφου οι οποίοι έδωσαν κακές κριτικές στην ταινία του, «Καζαντζάκης» έκανε η Έλενα Ακρίτα.

Στην τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε ο γνωστός σκηνοθέτης είπε χαρακτηριστικά ότι:

«Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα οι κριτικοί κινηματόγραφου είπαν “τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή”. Η φατρία του ελληνικού κινηματογράφου λάσπωσε την ταινία από πρόθεση. Σημαίνει ότι έχουν κακές ψυχές», δήλωσε ο σκηνοθέτης στο Star.

«Θα κινηθώ δικαστικά ενάντια σε όλους αυτούς που καθύβρισαν τόσο την ταινία όσο και εμένα αλλά και τους συνεργάτες μου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην “Ελπίδα” για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο», τόνισε ο κ. Σμαραγδής, για να συμπληρώσει: «Η κριτική είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για “ύβριν”, για πρόθεση να σπιλωθώ».

Η δημοσιογράφος και σεναριογράφος , παρεμβαίνοντας στο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί έγραψε με καυστικό τρόπο στο Facebook: «Ο Γιάννης Σμαραγδής κινείται νομικά εναντίον των κριτικών που έγραψαν άσχημα για τον “Καζαντζάκη” του. Μάλλον δεν έχει δει την ταινία».

akrita