Η κριτική που δέχτηκε η ταινία του «Καζαντζάκης» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του σκηνοθέτη Γιάννη Σαμαραγδή, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για «κακές ψυχές», ενώ προειδοποίηση και με προσφυγή στη δικαιοσύνη απέναντι σε αυτούς που καθύβρισαν την ταινία.

«Γνωρίζω ότι πριν μπουν μέσα οι κριτικοί κινηματόγραφου είπαν “τώρα θα μπούμε να λιώσουμε τον Σμαραγδή”. H φατρία του ελληνικού κινηματογράφου λάσπωσε την ταινία από πρόθεση. Σημαίνει ότι έχουν κακές ψυχές», δήλωσε ο σκηνοθέτης στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Όπως σημείωσε ακόμη, «αυτοί εκπροσωπούν την αισθητική της “ξυρισμένης μασχάλης” που σημαίνει ότι δεν αντιπροσωπεύουν τον πολιτισμό που μας γέννησε και το φως αλλά τα σκοτάδια. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτά. Αυτοί που έπραξαν το κακό πρέπει να λογοδοτήσουν».

«Θα κινηθώ δικαστικά ενάντια σε όλους αυτούς που καθύβρισαν τόσο την ταινία όσο και εμένα αλλά και τους συνεργάτες μου. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε στην “Ελπίδα” για τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο», τόνισε ο κ. Σμαραγδής, για να συμπληρώσει: «Η κριτική είναι αποδεχτή εδώ μιλάμε για «ύβριν», για πρόθεση να σπιλωθώ».