Έως το Μάρτιο θα συνεχιστεί τελικά η έκθεση «Sol LeWitt, γραμμή και χρώμα» στο Μουσείο Ηρακλειδών, που επρόκειτο σήμερα να ολοκληρωθεί, καθώς, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο, η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Η μοναδικότητα και η πρωτοτυπία του περιεχομένου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Τέχνη και μαθηματικά» που παρουσιάζεται στο Μουσείο από το 2005, αξιοποιεί τα έργα του Αμερικανού καλλιτέχνη Sol LeWitt ως εργαλεία διδακτικής των μαθηματικών με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να αγκαλιάζεται με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα. Μετά το πέρας της έκθεσης, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα θα συνεχιστεί και θα βασιστεί στα έργα από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου (M.C.Escher και V.Vasarely).

Όλα τα έργα, δωρεά του ίδιου του καλλιτέχνη, προέρχονται από τη συλλογή του New Britain Museum of American Art.

Η έκθεση, η οποία έχει την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, περιλαμβάνει 115 έργα του Sol LeWitt, κυρίως χαρακτικά (όπως λιθογραφίες, χαλκογραφίες και ξυλογραφίες) αλλά και την πρώτη του ελαιογραφία, καθώς επίσης γκουάς, μονοτυπίες και φωτογραφίες. Τα έργα του Sol LeWitt χαρακτηρίζονται από τα γεωμετρικά σχήματα και τα έντονα χρώματα.

Μουσείο Ηρακλειδών
Ηρακλειδών 16, Θησείο
T: 210 34 61 981
F: 210 34 58 225
E: [email protected]