Η Land Rover υλοποιεί το αρχικό της όραμα για τη δημιουργία μιας οικογένειας οχημάτων Defender με την παραγωγή του Defender 130, ενός ιδανικού οχήματος περιπέτειας για μέχρι οκτώ επιβάτες.

Το νέο Defender 130 διαθέτει διευρυμένο αμάξωμα που αυξάνει τον  εσωτερικό χώρο και είναι ιδανικό για οικογενειακά ταξίδια περιπέτειας σε όλες τις εδαφικές συνθήκες, καθώς μπορεί να μεταφέρει μέχρι οκτώ άτομα με εξαιρετική άνεση. Παρά το αυξημένο μήκος του αμαξώματος, διατηρεί τις μεγάλες ικανότητές του εκτός δρόμου όπου «τίποτα δεν το σταματά», περιλαμβάνοντας τρεις σειρές καθισμάτων σε διάταξη 2+3+3 

Το μήκος του μεγαλώνει κατά 340 χλστ, γεγονός που σημαίνει αυξημένο εσωτερικό χώρο με εντυπωσιακή χωρητικότητα χώρου αποσκευών 2.5161 λίτρων και τρεις σειρές μεγάλων καθισμάτων. Στο εντυπωσιακό όχημα ταξιδεύουν άνετα μέχρι οκτώ άτομα σε τρεις σειρές, με πολλές αποσκευές, ενώ μια μεγάλη γκάμα αξεσουάρ κάνει το ταξίδι ευκολότερο.Το νέο SUV προσφέρεται με το αποκλειστικό νέο χρώμα Sedona Red και σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, ενώ διαθέτει και στάνταρ αερανάρτηση για αυξημένη άνεση. Επιπλέον, το Extended Bright Pack είναι ένα προαιρετικό εξωτερικό πακέτο που προσφέρει στο Νέο Defender 130 μοναδικό χαρακτήρα, με φινίρισμα Ceres Silver Satin για τις κάτω προστατευτικές επενδύσεις αμαξώματος γύρω από το όχημα.

Το νέο Defender 130 εφοδιάζεται στάνταρ με μεγαλύτερη οθόνη αφής 11.4” Pivi Pro, ενώ οι επιβάτες αναπνέουν πιο καθαρό αέρα με το προηγμένο σύστημα Cabin Air Purification Plus που ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό.  Το εσωτερικό είναι ντυμένο με δέρμα Light Oyster και ξύλο Natural Light Oak, με Cross Car Beam και εκτεταμένες λεπτομέρειες χρωμίου.

Η πλοήγηση what 3words μπορεί να εντοπίζει και να καθοδηγεί το όχημα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη με επιφάνεια 3m2, χωρίς ανάγκη για σήμα κινητού τηλεφώνου, χρησιμοποιώντας το προηγμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Pivi Pro.

Το Defender 130 διατίθεται σε εκδόσεις SE, HSE, X-Dynamic και X specifications, πλέον της First Edition που διατίθεται σε τρεις διαμορφώσεις, προσεκτικά επιμελημένες από τους σχεδιαστές, με την κάθε μία να έχει το δικό της χρωματικό και σχεδιαστικό χαρακτήρα. Επίσης, η σκληροτράχηλη επαγγελματική οικογένεια Defender Hard Top 90 και 110 επεκτείνεται με τις εκδόσεις X-Dynamic και X που πλέον είναι διαθέσιμες. Όλα διατίθενται με ζάντες ελαφρού κράματος 20” στάνταρ, με δυνατότητα επιλογής εξακύλινδρων κινητήρων βενζίνης (P400) και diesel (D300) της γενιάς Ingenium. 

Όλα τα Defender με Keyless Entry διαθέτουν Approach Unlock και Automated Walk away Lock. Όταν ανιχνευτεί το χειριστήριο πλησιάζοντας το αυτοκίνητο, αυτό ξεκλειδώνει αυτόματα όταν βρίσκεται σε απόσταση 1,5 m. Όταν ο οδηγός φεύγει από το αυτοκίνητο, το Defender 130 θα κλειδώσει αυτόματα όταν το χειριστήριο βρίσκεται σε απόσταση άνω των 1,5 μ.

Η πρόσβαση στον χώρο αποσκευών (χωρητικότητα 3.893 λίτρα) παραμένει αμετάβλητη, ενώ διατίθεται ένα σκληρό κάλυμμα στο χρώμα του αμαξώματος για τη ρεζέρβα. Οι ράγες οροφής σε Narvik Black τοποθετούνται στάνταρ, ενώ διατίθεται η πλήρης γκάμα αξεσουάρ εξωτερικού συμπεριλαμβανομένων των πακέτων Explorer, Adventure, Country και Urban. Όταν τα καθίσματα (διαιρούμενα σε διάταξη 40:20:40) δεν χρησιμοποιούνται, αποθηκεύονται για τη δημιουργία μιας μεγάλης επιφάνειας φόρτωσης, ώστε οι πελάτες να έχουν τις καλύτερες επιλογές για τη διαμόρφωση της διάταξης του εσωτερικού που ταιριάζει άριστα στις ανάγκες τους. Για οικογένειες, βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX υπάρχουν σε έως και πέντε καθίσματα επιβατών – στα εξωτερικά της δεύτερης και τρίτης σειράς καθώς και στο κάθισμα του συνοδηγού. Τέλος, η 5θέσια έκδοση του Defender 130 προσφέρει έναν τεράστιο χώρο φόρτωσης έως και 2.5161 λίτρων με τη δεύτερη σειρά αναδιπλωμένη

Κινητήρες 

Το νέο Defender 130 κινείται από γκάμα τεσσάρων κινητήρων που είναι οι εξής:

Βενζίνης: P300 – 3.0L 6κύλινδρος, MHEV, 300 ίπποι, ροπή 470Nm στις 1.500-4.250 σαλ. και P400 – 3.0L 6κύλινδρος, MHEV, 400 ίπποι, ροπή 550Nm στις 2.000-5.000 σαλ.

Diesel: D250 – 3.0L 6κύλινδρος, MHEV, 250 ίπποι, ροπή 600Nm στις 1.250-2.250 σαλ. και D300 – 3.0L 6κύλινδρος, MHEV, 300 ίπποι, ροπή 650Nm στις 1.500-2.500 σαλ.

Η έκδοση P300 ολοκληρώνει το 0-100 σε 8,0 δευτερόλεπτα, ενώ η P400 το καταφέρνει μόλις σε 6,6 δευτερόλεπτα. 

Οι diesel κινητήρες έχουν επιτάχυνση 0-100 σε 7,5 δευτ. για την έκδοση D300 και 8,9 δευτερόλεπτα για την έκδοση D250. 

Μετάδοση – Ανάρτηση

Κάθε Defender 130 εφοδιάζεται με το σύστημα Intelligent All-Wheel Drive (iAWD) της Land Rover και αυτόματο κιβώτιο της ZF οκτώ σχέσεων, στάνταρ. Η τεχνολογία iAWD διαχειρίζεται αποδοτικά και αποτελεσματικά το σύστημα μετάδοσης κίνησης και την κατανομή ισχύος μεταξύ του εμπρός και του πίσω άξονα, βελτιστοποιώντας την απόδοση στο δρόμο και την ικανότητα σε όλα τα είδη εδαφών, ανάλογα με τις ανάγκες. 

Επίσης το νέο SUV εφοδιάζεται με Electronic Air Suspension με Adaptive Dynamics και το προηγμένο σύστημα Terrain Response, συνδυασμό που εξασφαλίζει άνετη και αβίαστη κίνηση σε κακοτράχαλα εδάφη, προσφέροντας ευέλικτη απόδοση.

Η Electronic Air Suspension επιτρέπει 430 χλστ άρθρωσης στην ανάρτηση, με πρόσθετη δυνατότητα αύξησης του ύψους της κατά 71,5 χλστ μπροστά (73,5 χλστ πίσω) κατά την εκτός δρόμου οδήγηση, κάτι που βοηθά ώστε το όχημα να περνά κάθε εμπόδιο (μέγιστο ύψος διέλευσης σε νερά έως και 900 χλστ). Τις ικανότητες του Defender κατά την κίνηση εκτός δρόμου διαχειρίζεται το σύστημα Terrain Response που επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την οδήγηση του σε οποιαδήποτε επιφάνεια μέσω της οθόνης Pivi Pro.

Το αυτοφερόμενο πλαίσιο D7x της Land Rover χαρακτηρίζεται από την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου. Με στρεπτική ακαμψία 25 kNm/μοίρα, το Defender είναι τρεις φορές πιο άκαμπτο από τα παραδοσιακά πλαίσια τύπου σκάλας. Επίσης, παρέχει ικανότητα ρυμούλκησης έως και 3.000 κιλά, ενώ η προσάρτηση κοτσαδόρου γίνεται ευκολότερη με το Electronic Air Suspension που ελέγχεται μέσω ενός πίνακα διακοπτών μέσα στην πίσω πόρτα. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • ΜχΠχΥ: 5.358 Χ 2.008 (εξωτερικοί καθρέπτες αναδιπλωμένοι) Χ1.970 χλστ
 • Μεταξόνιο: 3,022 χλστ
 • Κύκλος στροφής: 12.84 μ
 • Εμπρός πρόβολος: 845 χλστ
 • Πίσω πρόβολος: 1.491 χλστ 
 • Γωνία προσέγγισης/φυγής/ράμπας: 37,5 ο /28,5 ο/27,8 ο
 • Απόσταση από το έδαφος: 290 χλστ
 • Άρθρωση: 430 χλστ
 • Μέγιστο βάθος βύθισης: 900 χλστ
 • Μέγιστο φορτίο οροφής: Στατικό – 300 κιλά, Δυναμικό – 168 κιλά
 • Μέγιστο βάρος ρυμούλκησης: 3.000 κιλά
 • Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο: Μέχρι 750 κιλά (8θέσιο), Μέχρι 800 κιλά (5 θέσιο)

Βελτιώσεις για την έκδοση HardTop

Η Land Rover πλούτισε την γκάμα του επαγγελματικού της 4×4 με την εισαγωγή των βελτιωμένων εκδόσεων X-Dynamic και X για το Defender Hard Top 90 και 110. Και τα δύο μοντέλα είναι εξοπλισμένα με τους 6κύλινδρους κινητήρες diesel της γενιάς Ingenium της μάρκας: το D300 διατίθεται στις εκδόσεις X-Dynamic ή X στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το D250 προσφέρεται στην έκδοση X-Dynamic μόνο στην ΕΕ. Επιπλέον, η αερανάρτηση είναι διαθέσιμη προαιρετικά σε όλα τα μοντέλα Defender 90 Hard Top.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.