Οι υαλοκαθαριστήρες είναι από τα πιο σημαντικά αναλώσιμα του αυτοκινήτου, καθώς φροντίζουν ώστε ο οδηγός να έχει την απαραίτητη ορατότητα σε οποιαδήποτε καιρική συνθήκη. Οι φθαρμένοι υαλοκαθαριστήρες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα για τον οδηγό, αφού αδυνατούν να καθαρίσουν σωστά το παρμπρίζ με αποτέλεσμα να μειώνεται η ορατότητα και παράλληλα ο χρόνος αντίδρασης του οδηγού.

Κάθε πότε θέλουν αλλαγή;

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη περίοδος που πρέπει να αλλάζουμε τους υαλοκαθαριστήρες, αφού αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ποιότητα των υαλοκαθαριστήρων που ήδη έχουμε τοποθετημένους, η χρήση που κάνουμε και φυσικά οι καιρικές συνθήκες.

Συνήθως, καλό είναι να αλλάζουμε τους υαλοκαθαριστήρες μία φορά το χρόνο. Ωστόσο, αν παρατηρούμε ότι δεν καθαρίζουν σωστά, αφήνουν σημάδια ή κάνουν θόρυβο, τότε χρειάζεται να αντικατασταθούν σύντομα αφού έχουν φθαρεί.

Πώς να τους αντικαταστήσετε

Ένα θετικό στην αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων είναι ότι μπορείτε να κάνετε την αλλαγή μόνοι σας. Πρόκειται για μία εύκολη διαδικασία αφού μπορεί να πραγματοποιηθεί σε λίγα μόλις λεπτά.

Αρχικά, πρέπει να αφαιρέσετε τους παλιούς υαλοκαθαριστήρες σας. Σηκώστε τους και γυρίστε τους ανάποδα. Πιέζεται προς τα κάτω, στο σημείο που βρίσκεται το κλιπ και αφαιρείτε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τοποθετείτε τον καινούργιο.

Σε κάθε περίπτωση σχετικές οδηγίες παρέχονται και στη συσκευασία των υαλοκαθαριστήρων που θα έχετε προμηθευτεί. Αν είναι η πρώτη σας φορά και δεν είστε σίγουροι μπορείτε να επισκεφθείτε ένα συνεργείο και να σας δείξουν τη διαδικασία.

Προσοχή μόνο στις διαστάσεις των υαλοκαθαριστήρων που θα προμηθευτείτε, καθώς αυτές θα πρέπει να είναι συμβατές με το μοντέλο του οχήματος που έχετε.

Πώς να κάνετε σωστή χρήση τους

Η καλή ποιότητα και η διάρκεια ζωής των υαλοκαθαριστήρων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τη χρήση που τους κάνουμε. Υπάρχουν ορισμένες πρακτικές που θα πρέπει να ακολουθούμε έτσι ώστε να τους διατηρούμε σε καλή κατάσταση και να μην χρειάζονται συχνή αλλαγή. Οι υαλοκαθαριστήρες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται πάντα σε βρεγμένο παμπρίζ. Πριν τους χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να αφαιρούμε ακαθαρσίες, φύλλα και λοιπά σκουπίδια που υπάρχουν στο τζάμι, καθώς μπορούν να προκαλέσουν φθορές στο λάστιχο.

Σε περίπτωση που οι υαλοκαθαριστήρες έχουν κολλήσει στο τζάμι λόγω κρύου, τότε βάλτε μπρος το όχημα και στείλτε ζεστό αέρα στο παμπρίζ για να λιώσει. Διαφορετικά μπορείτε να ρίξετε νερό (όχι καυτό) και να ξύσετε τον πάγο.

Που να βρείτε τους κατάλληλους υαλοκαθαριστήρες για το αυτοκίνητο σας

Ιστότοπος πηγής εικόνας rexbo.gr

Έχοντας μάθει τα βασικά για την συντήρηση, τη χρησιμότητα και την αντικατάσταση των υαλοκαθαριστήρων, το μόνο που μένει είναι να βρείτε το κατάλληλο μέρος για να τους προμηθευτείτε.