Η BMW ανακοίνωσε ότι τα νέα μοντέλα της X5 και Σειρά 4 θα εφοδιαστούν με πολλές επιλογές μηχανικών συνόλων βενζίνης ή πετρελαίου και πολυποίκιλη «παρέλαση» ίππων.

Το Νοέμβριο ετοιμάζεται να λανσάρει η βαυαρική μάρκα τη νέα 420i με το 2λιτρο 4κύλινδρο διπλό τούρμπο μοτέρ, που αποδίδει 184 ίππους.

Επίσης θα την εφοδιάσει και με δύο διπλά υπερτροφοδοτούμενους πετρελαιοκινητήρες 6 κυλίνδρων, οι οποίοι θα παράγουν 258 ίππους για τη 430d και 313 άλογα για τη 435d. Μάλιστα, το τελευταίο συνδυάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης (xDrive).

Η Σειρά 4 θα διατίθεται επίσης με ένα σύγχρονο πακέτο εξοπλισμού, το οποίο θα περιλαμβάνει φινιρίσματα αλουμινίου κι ειδικά διαμορφωμένες ζάντες (αλουμινίου).

Επιπλέον, στο εσωτερικό θα υπάρχουν σπορ δερμάτινο τιμόνι, ειδικός φωτισμός καμπίνας (Oyster) και χρωματιστές πινελιές στα καθίσματα, το ταμπλό και την επένδυση οροφής.

Από την άλλη, η νέα X5 θα φέρει μια σειρά από νέα κινητήρια σύνολα, τα οποία θα συνδυάζονται όλα με το σύστημα τετρακίνησης (xDrive), αλλά και ορισμένες 2κίνητες εκδόσεις.

Πιο συγκεκριμένα, η X5 xDrive25d κι η sDrive25d θα εφοδιάζονται με το διπλό turbo 4κύλινδρο diesel μοτέρ, που αποδίδει 218 ίππους.

Η X5 xDrive35i θα φέρει έναν 6κύλινδρο βενζινοκινητήρα 306 ίππων, ενώ η xDrive40d θα έχει έναν επίσης 6κύλινδρο diesel με 313 ίππους.

Τέλος, θα υπάρχει κι η κορυφαία έκδοση 335d xDrive Touring με τους 313 ίππους, η οποία θα περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, πολλά τεχνολογικά καλούδια, όπως BMW Individual επιλογές και ένα ενημερωμένο σύστημα ConnectedDrive, ή το πακέτο Plus Drive, που «εμπλουτίζει» το SUV με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, αυτόνομου παρκαρίσματος κ.α.

Πηγή: autotriti.gr