Κοντεύουν πλέον σχεδόν επτά χρόνια από την ημέρα που σόκαρε τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, όταν ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, είχε ένα ατύχημα την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Έκτοτε, ελάχιστοι γνωρίζουν την πραγματική κατάσταση της υγείας του θρυλικού Γερμανού πιλότου, καθώς οι σχετικές πληροφορίες βγαίνουν με… το σταγονόμετρο. Ουσιαστικά, μόνο η οικογένειά του και κάποιοι θεράποντες ιατροί γνωρίζουν ακριβώς τι συμβαίνει με τον «Σούμι», ενδεικτικό του πόσο καλά κατάφεραν άπαντες να είναι εχέμυθοι σε αυτήν την ιστορία.

Ακόμη και ο άνθρωπος που συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό για να αποκτήσει αυτήν την τεράστια περιουσία ο Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά και να καθιερώσει το brand name του στην αγορά, ο Βίλι Βέμπερ, δεν μπορεί να δει από κοντά τον επί χρόνια πελάτη του και καλό του φίλο, κατηγορώντας γι’ αυτό τη σύζυγο του πολυνίκη στην F1, Κόρινα.

Μάλιστα, ο 77χρονος ατζέντης δήλωσε στην εφημερίδα Cologne Express ότι η Κορίνα Σουμάχερ απαγορεύει στους πάντες να επισκεφθούν τον άντρα της, καθώς θέλει να κρύψει την πραγματική κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο, ο ίδιος σημείωσε ότι η αλήθεια σύντομα θα αποκαλυφθεί, αφήνοντας έτσι ένα πέπλο μυστηρίου, πάνω από μια υπόθεση που ούτως ή άλλως τα όσα γνωρίζει το κοινό είναι ελάχιστα.

Ο Βέμπερ τόνισε, επίσης, μέσω του ίδιου Μέσου: «Ξέρω ότι (ο Μίκαελ Σουμάχερ) είναι ένας μαχητής. Εάν υπάρχει έστω μια πιθανότητα να επανέλθει, θα την αξιοποιήσει. Προσεύχομαι για εκείνον και είμαι σίγουρος ότι θα τον δούμε πάλι». Δεν παρέλειψε, πάντως, να δηλώσει απελπισμένος για το γεγονός ότι δεν του επιτρέπουν να δει τον φίλο του από κοντά.