Μια νέα ειδική έκδοση του γνωστού pick up της Isuzu με την ονομασία «Hi-Lander», έρχεται από την δραστήρια ελληνική αντιπροσωπεία την εταιρία Π. Πετρόπουλος ΑΕΒΕ, και  η οποία θα είναι διαθέσιμη από το δίκτυο των 42 συνεργατών της.

Η βάση, είναι το ισχυρό διπλοκάμπινο D-Max, με τον κινητήρα 1.9 λίτρων (164 ίππων), προδιαγραφών Εuro 6b χωρίς την χρήση Ad-Blue, στην έκδοση Gravity.

Η έκδοση διατηρεί στο εσωτερικό το νέο πίνακα οργάνων καθώς και την φουτουριστική σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας με τον εξοπλισμό να περιλαμβάνει στοιχεία όπως το νέο σύστημα πολυμέσων από την Pioneer με εργοστασιακή κάμερα οπισθοπορείας.

ISUZUDMAX2

Το ενδιαφέρον έρχεται στο εξωτερικό, όπου η έκδοση έχει πολλαπλές σχεδιαστικές αλλαγές στο εμπρός τμήμα του αμαξώματος με αρχή τη νέα μάσκα σε Black Matte. Περιμετρικά ένα ολοκληρωμένο κιτ πλαστικών προεκτάσεων φτερών, νέο κυλινδρικό σκαλοπάτι  καθώς και ένα ιδιαίτερα Extender του χώρου φόρτωσης, όλα στην απόχρωση του Black Matte. Οι τοποθέτηση μεμβρανών ηλιοπροστασίας καθώς και μαύρων ματ αυτοκόλλητων στις κολόνες των θυρών, συμπληρώνουν αισθητικά το λειτουργικό σύνολο, που είναι φανερό ότι έχει ψηλώσει δραστικά.

Η τοποθέτηση της επώνυμης ανάρτησης της ARB, Old Man Emu, προσφέρει αύξηση της διαδρομής των αναρτήσεων κατά 35 χλστ, περιλαμβάνει αμορτισέρ, σούστες και παρελκόμενα. Ο συνδυασμός με τα ελαστικά Cooper Discoverer  SST Pro διαστάσεων 275/65/R18 δίνει σίγουρο κράτημα στον δρόμο, ελάχιστες κλίσεις αμαξώματος στην άσφαλτο, και αύξηση της απόστασης από το έδαφος κατά 20 χλστ (στο πίσω διαφορικό) λόγω υψηλότερου προφίλ ελαστικών.

ISUZUDMAX3

Όλα αυτά δημιουργούν ένα πραγματικό εργαλείο δουλειάς ή περιπέτειας, που θα φτάσει στα πιο δύσκολα και απρόσιτα σημεία, ενώ ταυτόχρονα ταξιδεύει στην άσφαλτο με άνεση και ελάχιστες κλίσεις στις στροφές.

Η έκδοση συνδυάζεται με χειροκίνητα και «έξυπνα» αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων με έξι σχέσεις, επιτυγχάνοντας χαμηλότερη μέση κατανάλωση καυσίμου που ξεκινά από 7 λτ/100 χλμ.

ISUZUDMAX4

Όλα τα αξεσουάρ της έκδοσης «Hi-Lander» θα διατίθενται ως πακέτο, ή και μεμονωμένα από το δίκτυο συνεργατών της μάρκας. Σημειώνουμε επίσης ότι, όλα τα D-MΑΧ εφοδιάζονται με ένα πλήρες πακέτο προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων υποβοήθησης του έργου του οδηγού κάτω από όλες τις συνθήκες όπως τα ESP, Hill Descent Assist, Hill Ascent Assist που θα κάνουν τη ζωή του οδηγού εντός και εκτός δρόμου, ακόμα πιο εύκολη.

ISUZUDMAX5

Η πλήρης έκδοση, με χειροκίνητο 6τάχυτο κιβώτιο, είναι διαθέσιμη με τιμή 42.900 €, ενώ η έκδοση με 6τάχυτο αυτόματο/σειριακό κιβώτιο κοστίζει 44.700 ευρώ  (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Νίκος Τσάδαρης