Απλή υπεύθυνη δήλωση για τα κατεστραμμένα οχήματα προ 2004

Σχετική τροπολογία ψηφίστηκε την Παρασκευή


AUTO
19:01
28/07/2017
Απλή υπεύθυνη δήλωση για τα κατεστραμμένα οχήματα προ 2004
2
loading

Ψηφίστηκε σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, τροπολογία που αφορά τη δήλωση κατεστραμμένων οχημάτων προ 2004.

Κατά τη σχετική συζήτηση, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης, υποστήριξε ότι με την εν λόγω τροπολογία καλύπτεται κενό στη νομοθεσία που είχε δημιουργηθεί με Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το οποίο προέβλεπε ότι η διαδικασία δήλωσης κατεστραμμένων οχημάτων θα έπρεπε να πραγματοποιείται μέσα από μια εταιρία ανακύκλωσης.

Έτσι λοιπόν, δίνεται μια οριστική λύση στο πρόβλημα που υπήρχε με τους ιδιοκτήτες οχημάτων προ 2004, οι οποίοι πλέον, σύμφωνα με την τροπολογία, θα έχουν τη δυνατότητα με εύκολο τρόπο, μέσω μιας απλής υπεύθυνης δήλωσης στις Υπηρεσίες Μεταφορών των Περιφερειών, να δηλώνουν τα κατεστραμμένα οχήματά τους.

Με αυτόν τον τρόπο θα εξαλειφθούν οι περιπτώσεις άδικων προστίμων που απέρρεαν από την μη δήλωση των εν λόγω οχημάτων και κατ’ επέκταση θα απαλλαγούν οι πολίτες από μία ταλαιπωρία που, χωρίς λόγο, υφίσταντο, σύμφωνα με το υπουργείο.

Επιπρόσθετα, η ψηφισθείσα τροπολογία θα δώσει τη δυνατότητα να εκκαθαριστούν οι σχετικοί κατάλογοι των αρμοδίων υπηρεσιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΒασίληςVFR800

    Εγώ παιδιά πήγα σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών Πειραιώς και μου είπαν ότι ο νόμος αναφέρει μόνο ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα. Προχθές στο Υπουργείο Μεταφορών του Γέρακα, το δέχθηκαν κανονικά... και στην κορφή κανέλα!

  2. avatar Νίκοςςςςς

    Πήγα σήμερα στο μηχανολογικό Σερρών και δεν ξέρουν τίποτα για την απλή υπεύθυνη δήλωση που θα σβήσει το όχημα πριν το 2004. Πρέπει λένε να πληρώσω 33 χρόνια τέλη και πρόστιμα στην εφορία και μετά να το σβήσω.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει