Ένταλμα έρευνας εξέδωσαν οι Αρχές, σύμφωνα με το TMZ, για την υπόθεση της δολοφονίας του ράπερ Tupac, 27 ολόκληρα χρόνια μετά τη δολοφονία του.

Οι Αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε σπίτι στο Λας Βέγκας, που φέρεται να ανήκει στη σύζυγο ενός άνδρα και συγκεκριμένα του Keefe D. Ο Keefe D, υπήρξε μέλος συμμορίας με έδρα την Καλιφόρνια. Το όνομά του συνδέεται εδώ και χρόνια με τη δολοφονία του ράπερ, χωρίς ποτέ να έχει αποδειχτεί οτιδήποτε.

Βασικός ύποπτος παραμένει ο Orlando Anderson, του οποίου ο Keefe D, δηλώνει σε διάφορες συνεντεύξεις θείος. Αμφότεροι άλλωστε βρίσκονταν στο Λας Βέγκας το βράδυ που ο Tupac δολοφονήθηκε.

Ο καβγάς τους με τον Tupac και τον Suge Knight καταγράφηκε μάλιστα από κάμερες, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν πως ο πυροβολισμός του Tupac αφορούσε τον συγκεκριμένο καβγά.

Η μητροπολιτική Αστυνομία του Λας Βέγκας εκτέλεσε ένα ένταλμα έρευνας τη Δευτέρα στην πόλη Χέντερσον. Σύμφωνα με τον Guardian δεν έγινε γνωστό τι ακριβώς έψαχναν στο σπίτι στο οποίο πραγματοποίησαν την έφοδο.

Καμία σύλληψη δεν έγινε ποτέ. Η Αστυνομία του Λας Βέγκας ήταν εκείνη που είχε αναλάβει την έρευνα, όμως γρήγορα έπεσε σε «τοίχο» καθώς όλοι οι μάρτυρες αρνούνταν πεισματικά να συνεργαστούν με τις Αρχές.

Η δολοφονία του Tupac

O Tupac ήταν φίλος και θαυμαστής του Μάικ Τάισον. Έτσι λοιπόν πριν από την εμφάνισή του σε κλαμπ του Λας Βέγκας στις 13 Σεπτεμβρίου του 1996 πήγε να παρακολουθήσει τη μάχη του γνωστού μποξέρ. Μετά το τέλος του αγώνα και στο λόμπι του ξενοδοχείου, μέλος της προσωπικής ασφάλειας του Σακούρ εντόπισε ένα μέλος της συμμορίας των «Crips», με τους οποίους είχε μεγάλη κόντρα με τους «Bloods» στους οποίους φημολογείται ότι είχε φίλους ο Tupac.

Ένα χάος ξέσπασε στο ξενοδοχείο με τα μέλη των δύο συμμοριών αλλά και τον Σακούρ να συμπλέκονται. Μετά από κάποια λεπτά με τις κλωτσιές και τις γροθιές να διαδέχονται η μία την άλλη ο ράπερ και ο Suge Knight έφυγαν μαζί με την BMW του δεύτερου να πάνε στο κλαμπ όπου θα έδινε συναυλία ο 2PAC. Σε ένα φανάρι ένα αυτοκίνητο πλεύρισε αυτό του Σακούρ με τους αγνώστους να ανοίγουν πυρ. Ο ράπερ δέχτηκε 5 σφαίρες και κατέληξε μία εβδομάδα μετά στο νοσοκομείο από εσωτερική αιμορραγία.

Οι έρευνες των αστυνομικών ακόμα και τώρα δεν έχουν καταφέρει να αποδείξουν πως οι Crips ήταν πίσω από τη δολοφονία ή να διαλευκάνουν πλήρως τον θάνατο του Shacur. Τον ρόλο της αστυνομίας ανέλαβαν φανς και ιδιωτικοί ερευνητές.