Μια 31χρονη αλπινίστρια έθεσε μια δύσκολη πρόκληση στον εαυτό της και έζησε για ένα μήνα στην κορυφή ενός ηφαιστείου, με αποτέλεσμα να έρθει αντιμέτωπη με ηλεκτροφόρες καταιγίδες και ριπές ανέμων που άγγιζαν τα 50 χιλιόμετρα την ώρα.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, πρόκειται για την Perla Tijerina από το Μεξικό που έζησε 32 μέρες στο Pico de Orizaba, το ψηλότερο βουνό της Λατινικής Αμερικής, που βρίσκεται στα 5.636 μέτρα.

«Πραγματικά πίστευα ότι θα ήταν χειρότερα, αλλά οι περισσότερες μέρες μου ήταν τέλειες», είπε χαρακτηριστικά, όμως πρόσθεσε ότι κάποια στιγμή «νόμιζα θα πεθάνω».

«Ήταν τρομακτικό όταν έπεφτα στη σκηνή», είπε και σημείωσε ότι πριν ανέβει στο ηφαίστειο, πέρασε από ιατρικές και ψυχολογικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστώσει αν πράγματι είναι έτοιμη για μια τέτοια πρόκληση. Παράλληλα, δημιούργησε μια σειρά από δραστηριότητες, ώστε να απασχολεί το μυαλό της, αφού για ένα μήνα ήταν τελείως μόνη σε δυσμενείς συνθήκες.

«Είχα πάρα πολλά βιβλία να διαβάσω και περνούσα χρόνο με διαλογισμό. Είχα επίσης τη Βίβλο που μου άρεσε να διαβάζω για να διατηρούμαι πνευματικά και ψυχικά δυνατή», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως πλέον αισθάνεται τελείως διαφορετικός άνθρωπος, μετά από αυτό το «ταξίδι ζωής», όπως το χαρακτήρισε.