Σε κάθε τόνο διέψευσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πως έχει αντικατασταθεί από σωσίες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Πεσκόφ μίλησε σε ομάδα νεαρών σε εκπαιδευτική εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση, αναφερόμενος φυσικά και στον πρόεδρο Πούτιν, βάζοντας τέλος στα μυθεύματα, όπως τα χαρακτήρισε.

«Προφανώς έχετε ακούσει ότι ο Πούτιν έχει παρά πολλούς σωσίες που εργάζονται αντ’ αυτού ενώ εκείνος κάθεται στο καταφύγιο. Ακόμη ένα ψέμα», τόνισε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου έκανε λόγο για δολιότητα της δυτικής κοινωνίας και απαρρίθμησε μια σειρά από ψευδείς ειδήσεις οι οποίες αφορούν τόσο τη Ρωσία όσο και τον πρόεδρο Πούτιν.

«Βλέπετε μόνοι σας πώς φαίνεται ο πρόεδρός μας: πάντα ήταν, και εξακολουθεί και τώρα να είναι, πολύ δραστήριος, όσοι εργάζονται δίπλα του δύσκολα μπορούν να τον προλάβουν. Η ενεργητικότητά του μόνο αξιοζήλευτη μπορεί να είναι. Η υγεία του μπορεί, με τη θέληση του Θεού, μόνο αξιοζήλευτη να είναι. Φυσικά και δεν κάθεται σε κανένα καταφύγιο. Αυτό είναι επίσης ένα ψέμα» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένα απορρίψει τις εικασίες ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας καθώς στο παρελθόν δημοσιεύματα ανέφεραν πως νοσεί από καρκίνο ή Πάρκινσον.