Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι συνέχισαν να διαδηλώνουν σε όλη τη Γαλλία κατά των σχεδίων του Εμανουέλ Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη, με συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε πόλεις όπως η Λυών, η Νάντ και το Παρίσι.

Στη γαλλική πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά του μπιστρό La Rotonde, γνωστή για τη φιλοξενία της αμφιλεγόμενης βραδιάς εορτασμών του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, στον πρώτο γύρο στις προεδρικές εκλογές του 2017. Η αστυνομία είπε ότι αρκετές εκατοντάδες «ριζοσπαστικά στοιχεία» έβαλαν φωτιά σε κάδους και πέταξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών κοντά στο εστιατόριο, σύμφωνα με τον Guardian.

Στη Λυών, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα μετά τη λεηλασία ορισμένων καταστημάτων και το σπάσιμο τζαμιών τραπεζών. Στη Ρεν, η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και οι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα κατά των αστυνομικών.

Το κίνημα διαμαρτυρίας στη Γαλλία κατά των σχεδίων του Μακρόν να αυξήσει την ελάχιστη επιλέξιμη ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη έχει γίνει η σοβαρότερη πολιτική κρίση της δεύτερης θητείας του ως προέδρου.

Κάθε εβδομάδα, τα συνδικάτα ηγούνται μιας ημέρας εθνικών απεργιών και ειρηνικών διαδηλώσεων στους δρόμους, αν και από τα μέσα Μαρτίου έχουν αρχίσει να σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών. Αλλά ενώ η συμμετοχή έχει μειωθεί ελαφρώς τις τελευταίες εβδομάδες, τα συνδικάτα επέμειναν ότι οι Γάλλοι θα συνεχίσουν να κινητοποιούνται, απαιτώντας να καταργηθεί η αλλαγή.