Οι φωτογράφοι βρίσκονται εκεί που πρέπει να για να «πιάσουν» με τον πιο αναγνωρίσιμο τρόπο τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλο τον κόσμο. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες των τελευταίων ημερών έχουν κάποια βασικά συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές, αλλά όλα τα παραπάνω είναι όλα αυτά που κάνουν τη ζωή μας να έχει κάποιο νόημα.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ρώμη, Ιταλία: Το αίμα τα έβαψε όλα κόκκινα

Μια γυναίκα με ζωγραφισμένο αίμα στο πρόσωπό της κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο κέντρο της Ρώμης για το θάνατο της Mahsa Amini, αποτυπώνει όλη την αποστροφή της ανθρωπότητας απέναντι στο γεγονός. Η άτυχη νεαρής γυναίκα έχασε την ζωή της ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την αστυνομία της ηθικής στο Ιράν, επειδή φέρεται να φορούσε την υποχρεωτική ισλαμική μαντίλα πολύ χαλαρά.

Σάο Πάολο, Βραζιλία: Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας είναι εδώ

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Luiz Inacio Lula da Silva γιορτάζει με τη σύζυγό του Rosangela Silva, αριστερά, αφού νίκησε τον εν ενεργεία Jair Bolsonaro στην προεδρική αναμέτρηση και από τις 30 Οκτωβρίου αποτελεί το νέο πρόεδρο της χώρας. Ο Lula δεσμεύτηκε πως θα αποκαταστήσει την κοινωνική «ειρήνη» και την «ενότητα» που «έχει ανάγκη» η χώρα του, τονίζοντας ότι η Μπραζίλια «επιστρέφει» στη διεθνή σκηνή, δεν θα είναι πια «παρίας».

Γκουτζαράτ, Ινδία: Η γέφυρα που αποδείχθηκε «τάφος» για 135 άτομα

Διασώστες σε βάρκες ψάχνουν για πιθανούς επιζώντες στον ποταμό Machchu όπου κατέρρευσε κρεμαστή γέφυρα στην πόλη Morbi στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, στην Ινδία. Οι Αρχές εκτιμούν πως πάνω στη γέφυρα και γύρω από αυτή βρίσκονταν από 200 ως 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Η γέφυρα, πλάτους 1,25 και μήκους 233 μέτρων, είχε ανοίξει ξανά για το κοινό έπειτα από εργασίες συντήρησης, χωρίς όμως να έχει εκδοθεί πιστοποιητικό ασφαλείας από τις αρχές.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Το πάρτι που εξελίχθηκε σε τραγωδία

Ένας άνδρας υποκλίνεται για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα του σοκαριστικού θανατηφόρου δυστυχήματος μετά τις αποκριάτικες εκδηλώσεις για το Halloween το προηγούμενο Σάββατο σε έναν δρόμο κοντά στον τόπο του δυστυχήματος στη Σεούλ στη Νότια Κορέα. Περισσότερα από 150 νεαρά άτομα έχασαν την ζωή τους, στη χειρότερη καταστροφή της χώρας εδώ και χρόνια.

Βίλνιους, Λιθουανία: Η φωταγωγημένη ημέρα των Αγίων Πάντων

Μυστηριακή η ατμόσφαιρα στο νεκροταφείο του Βίλνιους στη Λιθουανία κατά την Ημέρα των Αγίων Πάντων, με αμέτρητα κεριά να τονίζουν ακόμη περισσότερο την απόκοσμη αίσθηση του νεκροταφείου. Σε όλη την Ευρώπη εκατοντάδες κεριά φώτισαν τις επιτύμβιες στήλες σε νεκροταφεία, καθώς οι πολίτες της επικοινωνούσαν με τις ψυχές των νεκρών την Τρίτη, τηρώντας μία από τις πιο ιερές ημέρες του καθολικού ημερολογίου.

Γερμανία: Το μεγαλείο της φύσης το φθινόπωρο

Χρωματιστά δέντρα στις αποχρώσεις του φθινοπώρου περιβάλλουν μια μικρή λίμνη στο Usingen κοντά στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Το Hattsteinweiher είναι η μοναδική λίμνη για κολύμπι στο Usinger Land, η οποία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ο καιρός είναι καλός, αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες από το Taunus και την περιοχή της Φρανκφούρτης Rhein-Main.

Carauari, Βραζιλία: Ο ορισμός της βιώσιμης αλιείας

Ψαράδες σε παραπόταμο του Αμαζόνιου ενώνουν τις βάρκες τους για να περάσουν τα ψάρια από τη βάρκα που χρησιμοποιείται για την αλίευση, στη μηχανοκίνητη, δεξιά, που χρησιμοποιείται για την ταχύτερη μεταφορά τους στο πλοίο επεξεργασίας, στη λίμνη του οικισμού San Raimundo, στο Carauari στη Βραζιλία. Κατά μήκος του ποταμού Jurua, ενός παραπόταμου του Αμαζονίου, ποτάμιοι άποικοι και χωριά ιθαγενών συνεργάζονται για την προώθηση της βιώσιμης αλιείας του σχεδόν μαγικού ψαριού που ονομάζεται pirarucu.

Bonneville Salt Flats, Γιούτα: Αντικατοπτρισμοί που δημιουργούν ψευδαισθήσεις

Φανταστείτε ένα μέρος τόσο επίπεδο που μοιάζει να βλέπετε την καμπυλότητα του πλανήτη και τόσο άγονο που δεν μπορούν να υπάρξουν ούτε οι απλούστερες μορφές ζωής. Αυτό δεν είναι άλλο από το Bonneville Salt Flats, ένα από τα πιο ιδιαίτερα φυσικά χαρακτηριστικά της Γιούτα, που απλώνεται σε μια έκταση 30.000 στρεμμάτων. Το σημείο απόλυτα επίπεδο με μια παχιά κρούστα από αλμυρό έδαφος, μοιάζει με παγωμένο πυθμένα λίμνης καλυμμένο με χιόνι.

Φλόρινα, ΗΠΑ: Η επιστροφή της επιτυχημένης πτήσης στο διάστημα

Οι δύο πλευρικοί ενισχυτές ενός πυραύλου SpaceX Falcon Heavy επιστρέφουν στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ για προσγείωση περίπου οκτώ λεπτά μετά την απογείωση στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, στη Φλόριντα. Η SpaceX εκτόξευσε τον τεράστιο πύραυλό της Falcon Heavy για πρώτη φορά μετά από τρία και πλέον χρόνια την περασμένη Τρίτη, σηκώνοντας δορυφόρους για τον στρατό.

Μασαχουσέτη, ΗΠΑ: Γυρίζοντας το χρόνο μία ώρα πίσω

Ο Ian Roders στερεώνει τους δείκτες ενός ρολογιού στην Electric Time Company, στο Medfield της Μασαχουσέτης. Η θερινή ώρα λήγει στις 2 π.μ. τοπική ώρα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, όταν τα ρολόγια γυρίσουν μία ώρα πίσω.