Τρόμο προκάλεσαν στους κατοίκους του Μεξικού τα 7,6 Ρίχτερ που χτύπησαν τις ακτές του κεντρικού Ειρηνικού, σκοτώνοντας τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή ένα άτομο. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Aquila και βάθος 15,1 χιλιομέτρων. Μετά το σεισμό υπήρξε προειδοποίηση για τσουνάμι στη Νέα Καληδονία.

Τα 7,6 Ρίχτερ προκάλεσαν ζημιές σε κτήρια, το ρεύμα κόπηκε και οι περισσότεροι κάτοικοι έτρεχαν έντρομοι έξω από τα σπίτια τους να σωθούν. Ένα άτομο σκοτώθηκε στο λιμάνι Μανζανίγιο όταν κατέρρευσε πάνω του η οροφή ενός πολυκαταστήματος, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι Αρχές ανέφεραν επίσης ζημιές σε πολλά νοσοκομεία στη δυτική πολιτεία Μιτσοακάν κοντά στο επίκεντρο, ενώ ένα άτομο τραυματίστηκε από πτώση γυαλιού σε ένα από τα νοσοκομεία, δήλωσε η κυβέρνηση.

Αυτός είναι ο τρίτος μεγάλος σεισμός που πλήττει το Μεξικό την ίδια ημερομηνία, στις 19 Σεπτεμβρίου, χαρακτηρίζοντας καταραμένη τη μέρα αυτή. Η πρώτη ήταν μεγέθους 8 Ρίχτερ το 1985 και έχασαν τη ζωή τους περίπου 5.000 άνθρωποι. Η δεύτερη ήταν 7,1 Ρίχτερ, έγινε το 2017 και άφησε πίσω της 350 νεκρούς.

«Είναι αυτή η ημερομηνία, κάτι συμβαίνει με το 19, είναι μια μέρα που φοβόμαστε» είπε ένας επιχειρηματίας σύμφωνα με το Reuters. «Είναι καταραμένη» λέει μία 34χρονη.

Δείτε τα βίντεο: