Την περασμένη Τρίτη (2/8) η Μερθέδες, κάτοικος μιας ταπεινής συνοικίας του Αλικάντε, στην επαρχία της Βαλένθια της Ισπανίας, αφού τέλειωσε μια συνηθισμένη ημέρα για εκείνη όπου από τις εννιά το πρωί μέχρι τις δύο το πρωί στεκόταν έξω από ένα σούπερ μάρκετ και ζητούσε από τους πελάτες κάτι να φάει, ρούχα ή χρήματα, έμαθε ότι κέρδισε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια στο λαχείο.

Στην Λα Φλορίδα της Αλικάντε η γυναίκα, μητέρα πέντε παιδιών, είπε στη Μαρί Άνχελες Τορεγρόσα, που της πούλησε το τυχερό δελτίο ότι «στη ζωή μου πάντοτε έκλαιγα, ποτέ δεν έκλαψα, όμως, από χαρά. Μου αλλάξατε τη ζωή». Πλέον, ο τραπεζικός λογαριασμός της έχει 1.271.491 ευρώ. Το δελτίο ήταν του ενός ευρώ, το οποίο συμπλήρωσε αυτόματα το μηχάνημα.

Οι κάτοικοι της Λα Φλορίδα μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» ανέφεραν πως η ζωή της Μερθέδες ήταν γεμάτη κακουχίες και λύπες. Ελάχιστες χαρές. «Τα τελευταία τέσσερα ή πέντε χρόνια στεκόταν καθημερινά έξω από το σούπερ μαρκετ ή την τράπεζα και ζητούσε χρήματα, φαγητό ή ρούχα», λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος τυχερών παιχνιδιών, Εουχένιο Αγορέτα.

«Πάντοτε παραπονιόταν για τα προβλήματα που είχε η ζωή της», τόνισε στην ίδια πηγή μια γυναίκα που συνήθιζε να της αφήνει μερικά ευρώ κάθε φορά που την έβλεπε έξω από το σούπερ μάρκετ. Η Μερθέδες της έλεγε από την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού και μετά η ζωή της είχε γίνει ακόμη πιο δύσκολη και υπήρχαν μέρες που δεν είχε να φάει.

Η Μερθέδες δεν ξέρει ούτε να διαβάζει ούτε και να γράφει και οι κάτοικοι της Λα Φλορίδα την χαρακτηρίζουν ως μια γυναίκα ταπεινή. Ίσως γι’ αυτό τα χρήματα που κέρδισε μπορεί να έσβησαν μονομιάς τις ανάγκες της, αλλά όχι και τις συνήθειες. Καθημερινά την βλέπουν να πηγαίνει στα ίδια σημεία με πριν αλλά πλέον δεν ζητάει βοήθεια για να βγάλει τη μέρα, ενώ οι υπόλοιποι της δίνουν συγχαρητήρια για την τύχη της.

Σύμφωνα με τη Μαρί Άνχελ Τορεγρόσα, δε, η πρώτη αγορά της Μερθέδες ήταν να μπει στο σούπερ μάρκετ και να αγοράσει νέες παντόφλες δίνοντας πέντε ευρώ.