Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Γαλλία, ύστερα από το σκάνδαλο της Uber που ήρθε στην επιφάνεια και εμπλέκει πολιτικά πρόσωπα της χώρας, με τον Εμανουέλ Μακρόν να τοποθετείται -καθώς έχει ακουστεί το όνομα του– και να ξεκαθαρίζει πως δεν μετανιώνει την εμπλοκή του.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γάλλος πρόεδρος δεν παραδέχθηκε κάποιο λάθος, παρά ανέφερε πως είχε μια σειρά από επαφές, ώστε η αμερικανική πολυεθνική εταιρεία να επενδύσει στην Γαλλία για να μειωθεί η ανεργία.

«Αν έπρεπε να το ξανακάνω, θα το έκανα ξανά», είπε χαρακτηριστικά

Παράλληλα, εξήγησε πως στόχος του είναι να αγωνιστεί με κάθε τρόπο ενάντια στην μαζική ανεργία και ότι προς τον σκοπό αυτό συναντιέται με ξένους επιχειρηματίες, φανερά και με την παρουσία των συνεργατών του.

«Αν δημιουργούν θέσεις εργασίας στη Γαλλία , είμαι περήφανος για αυτό και θα το ξανακάνω αύριο και μεθαύριο», είπε. Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση και τις κατηγορίες που εξαπολύει εις βάρος του ο Μακρον είπε: «Έχουν χάσει την πυξίδα. Αν δεν παλέψουμε για καλύτερη εκπαίδευση και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, θα συνεχίσουμε να έχουμε υψηλή ανεργία».