Διαδηλωτές της Greenpeace εμπόδισαν την είσοδο σε λιμάνι της Βρετανίας σε ελληνικό δεξαμενόπλοιο με ρωσικό φορτίο, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, 12 μέλη της Greenpeace κατέλαβαν μια αποβάθρα την Κυριακή (15/5), το βράδυ στο Έσεξ, στο Navigator Terminal του Τάμεση, όπου το δεξαμενόπλοιο επρόκειτο να ξεφορτώσει το φορτίο του.

Η αστυνομία του Έσεξ εξέδωσε ανακοίνωση όπου ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα ως ύποπτα για παράνομη είσοδο και εργαζόμαστε με τους εταίρους μας για την ασφάλεια αριθμού άλλων». «Η αστυνόμευση δεν είναι κατά της διαμαρτυρίας, όμως πρέπει να επεμβαίνουμε όταν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή ή όταν υπάρχουν υποψίες για παραβίαση της νομοθεσίας», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ, το Reuters αναφέρει πως τις τελευταίες εβδομάδες αρκετά πλοία που μετέφεραν ρωσικά φορτία άλλαξαν πορεία έπειτα από διαμαρτυρίες τόσο σε βρετανικά λιμάνια όσο και σε λιμάνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.