Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι όταν εξερράγησαν ισάριθμα βυτιοφόρα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις (των Χούθι) πραγματοποίησαν μια επιτυχημένη στρατιωτική επιχείρηση στο πλαίσιο της επιχείρησης Τυφώνας της Υεμένης», ανέφερε ο εκπρόσωπός τους, ο Γιαχία Σάρι, σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Massira.

«Πολλές τοποθεσίες και σημαντικές και ευαίσθητες εγκαταστάσεις» τον Εμιράτων στοχοθετήθηκαν με πέντε βαλλιστικούς πυραύλους και πολλά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το κίνημα των Χούθι προειδοποίησε ότι θα βάλει στο στόχαστρο και άλλες τοποθεσίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και κάλεσε αμάχους και ξένες εταιρείες να αποφεύγουν τις «εγκαταστάσεις ζωτικής σημασίας» των Εμιράτων.

Σύμφωνα με τους Χούθι, σήμερα εκτοξεύτηκαν πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των αεροδρομίων του Άμπου Ντάμπι και του Ντουμπάι, εναντίον ενός διυλιστηρίου στην περιοχή Μουσάφαχ του Άμπου Ντάμπι αλλά και εναντίον άλλων «ευαίσθητων» στόχων.

Διεθνές αεροδρόμιο Άμπου Ντάμπι

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει τον στρατηγικό της εταίρο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Αμπντουλάχ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Εξέφρασα την αμέριστη συμπαράσταση και την πλήρη συμπάθειά μου στην κυβέρνηση και τον λαό της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει τον στρατηγικό της εταίρο, τα ΗΑΕ» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ίδιος.

Νωρίτερα, σε αντίστοιχη ανάρτησή του, το Υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση με drone κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο Άμπου Ντάμπι. Επίσης, εξέφρασε τα πλέον ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες, αλλά και την πλήρη αλληλεγγύη της Ελλάδας στον στρατηγικό της σύμμαχο και στενό φίλο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στον εμιρατινό λαό.