Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μία τοποθέτηση που θα ξεσηκώσει αντιδράσεις για όσους έχουν κατοικίδια, χαρακτήρισε εγωιστές όσα ζευγάρια προτιμούν να έχουν σκύλο ή γάτα, από το να κάνουν παιδιά.

Σύμφωνα με τον Guardian ο ηγέτης των 1,3 δισεκατομμυρίων Καθολικών στον κόσμο είπε ότι η αντικατάσταση των παιδιών από τα κατοικίδια «αφαιρεί την ανθρωπιά μας».

Κατά τη διάρκεια ενός γενικού ακροατηρίου στο Βατικανό, ο Πάπας είπε: «Σήμερα βλέπουμε μια μορφή εγωισμού. Βλέπουμε ότι κάποιοι δεν θέλουν να κάνουν παιδί. Μερικές φορές έχουν ένα, και αυτό είναι όλο, αλλά έχουν σκυλιά και γάτες που παίρνουν τη θέση των παιδιών. Αυτό μπορεί να κάνει τον κόσμο να γελάει, αλλά είναι πραγματικότητα».

Ο Πάπας σημείωσε πως το να έχεις κατοικίδια αντί για παιδιά είναι «μια άρνηση της πατρότητας και της μητρότητας και μας μειώνει, αφαιρεί την ανθρωπιά μας».

Μάλιστα ο Ποντίφικας τόνισε ότι τα ζευγάρια που δεν μπορούν να κάνουν παιδιά για βιολογικούς λόγους θα μπορούσαν να εξετάσουν το ενδεχόμενο υιοθεσίας και προέτρεψε τους πιθανούς γονείς «να μην φοβούνται». «Το να κάνεις παιδί είναι πάντα ένας κίνδυνος, αλλά υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να μην κάνεις παιδί», είπε.