Ένα φρικιαστικό περιστατικό σόκαρε την τοπική κοινωνία του Σπρίνγκφιλντ στο Ιλινόις των ΗΠΑ με έναν άστεγο να χάνει τη ζωή του καθώς τον συνέθλιψε ένα σκουπιδιάρικο. Ο άστεγος πιστεύεται ότι ζεσταινόταν μέσα σε έναν κάδο σκουπιδιών όταν ήρθε το όχημα να μαζέψει τον κάδο.

Τότε καταπλακώθηκε μέχρι θανάτου μέσα σε ένα απορριμματοφόρο. Το πτώμα του Lee Roy Stewart, 58 ετών, βρέθηκε στο Waste Management Facility όπως ανέφερε το FOX Illinois.

Ο ιατροδικαστής της κομητείας Sangamon Jim Allmon επιβεβαίωσε ότι ο Stewart θα ήταν ζωντανός καθώς το σώμα του συνθλιβόταν από το όχημα

Τοπικές αναφορές από το The State Journal-Register ανέφεραν ότι δεν είναι σαφές εάν ο άνδρας κοιμόταν ή αποπροσανατολίστηκε μέσα στον κάδο απορριμμάτων.

Η προσπάθειά του να κρατηθεί ζεστός του κόστισε

Ο ιατροδικαστής είπε ότι ο άστεγος άνδρας «πέθανε από τραύματα συνθλίψεων που συνάδουν με τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά σκουπιδιών» και ότι δεν υπάρχει υποψία εγκληματικής ενέργειας

Οι ερευνητές εξακολουθούν να μην γνωρίζουν γιατί ο Stewart ήταν μέσα στον κάδο απορριμμάτων, αλλά μια οργάνωση πρωτοβουλίας αστέγων πρότεινε ότι ήταν για άνεση και για να κρατηθεί ζεστός.

Η Julie Benson, πρόεδρος του Helping the Homeless in Springfield, είπε στον σταθμό: «Βρίσκουν ένα σημείο όπου είναι εκτός δικτύου.

«Μπορούν να βολευτούν όπου βρίσκονται. Εκεί είναι το σπίτι τους ».

Οι θερμοκρασίες μπορεί να πέσουν έως και στο -4 C στο Σπρίνγκφιλντ τη νύχτα αυτή την εποχή του χρόνου.

Την Παρασκευή 10/12, οι ερευνητές μπόρεσαν τελικά να εντοπίσουν ένα μέλος της οικογένειάς του, σύμφωνα με το News Channel 20.