Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αρχαία Ολυμπία, Ελλάδα

Τελετή αφής της φλόγας των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ιερή Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε στην Κίνα για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενηθούν στο Πεκίνο από τις 4 έως τις 20 Φεβρουαρίου 2022. Η Τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία, σύμφωνα με το παραδοσιακό τελετουργικό, αλλά χωρίς την παρουσία κοινού, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Η Ελληνίδα ηθοποιός Ξανθή Γεωργίου, δεξιά, ερμηνεύοντας το ρόλο της Αρχιέρειας, κρατά τη δάδα κατά το άναμμα της Ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, γενέτειρα γη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Χάιφα, Ισραήλ: Ο δύτης με την αετίσια ματιά και το σπαθί των κουρσάρων

Αρχαίο σπαθί σταυροφόρων

Ένας ερασιτέχνης δύτης ανέσυρε ένα σπαθί που πιστεύεται ότι ανήκε σε έναν σταυροφόρο που έπλευσε στους Αγίους Τόπους πριν από σχεδόν μια χιλιετία, από τον βυθό της Μεσογείου. Ήταν ο κάτοικος του Άτλιτ, Σλόμι Κάτζιν αυτός που ανακάλυψε αρχαία τεχνουργήματα στο βυθό της θάλασσας, όταν έκανε καταδύσεις στις ακτές της Καρμέλ στην Χάιφα το περασμένο Σάββατο. Είδε μια αρχαία πέτρα και μεταλλικές άγκυρες, θραύσματα αγγείων και το μεγαλοπρεπές σπαθί.

Βίγια Επεκουέν, Αργεντινή: Το εγκαταλελειμμένο θέρετρο φάντασμα

Αδέσποτο σκυλί σε δρόμο

Ένας αδέσποτος σκύλος περπατά το σούρουπο σε δρόμο μέσα από την εγκαταλελειμμένη Villa Epecuen. Η λουτρόπολη της Αργεντινής ήταν μια Μέκκα τουρισμού για ένα μεγάλο μέρος του 20ου αιώνα, έως ότου η γειτονική λίμνη πλημμυρίσει μέσα από ένα σπασμένο ανάχωμα το 1985 και καταστρέψει ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλα κτίρια.

Μέκκα, Σαουδική Αραβία: Τέλος τα μέτρα αποστασιοποίησης και στο Μεγάλο Τζαμί

Πιστοί γύρω από τη Μέκκα

Μουσουλμάνοι προσκυνητές περιφέρονται γύρω από την Κάαμπα, το κυβικό κτίριο στο Μεγάλο Τζαμί, χωρίς να τηρούν κοινωνικές αποστάσεις για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, στη μουσουλμανική ιερή πόλη της Μέκκας στη Σαουδική Αραβίας. Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι, λόγω της σημαντικής μείωσης των κρουσμάτων COVID-19 σε εθνικό επίπεδο και των υψηλών ποσοστών εμβολιασμών στο Βασίλειο, ορισμένοι περιορισμοί θα χαλαρώσουν.

Πορτ-ο-Πρενς, Αϊτή: Η selfie της οργής

διαδηλωτής βγάζει selfie

Ένας διαδηλωτής βγάζει μια selfie μπροστά από ένα φλεγόμενο οδόφραγμα που έχουν στήσει διαδηλωτές στο Πορτ-ο-Πρενς της Αϊτής. Εργαζόμενοι εξοργισμένοι με την έλλειψη ασφάλειας της χώρας προχώρησαν σε απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας δύο ημέρες μετά την απαγωγή μιας 17μέλούς ιεραποστολικής ομάδας από τις ΗΠΑ.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Τα φανάρια του κορονοϊού

πολύχρωμη βιτρίνα

Μία επισκέπτης που περιπλανιέται στα φανάρια στο Royal Culture Festival στο Gyeongbok Palace, ένα από τα γνωστά τουριστικά αξιοθέατα στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, φοράει μάσκα προσώπου για να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Μεσόγειος, Ευρώπη: Μία ζεστή κουβέρτα και μία ελπίδα

Μετανάστες κάτω από κουβέρτες

Μετανάστες ξεκουράζονται στο κατάστρωμα του πλοίου διάσωσης Sea Watch-3 στη ζώνη SAR της Μάλτας. Μεταξύ 17 και 18 Οκτωβρίου, το Sea Watch-3 διέσωσε 412 μετανάστες από επτά διαφορετικές βάρκες που βρίσκονται σε κίνδυνο και ζητά επί του παρόντος ένα ασφαλές λιμάνι για να τους αποβιβάσει.

Μόσχα, Ρωσία: Φρέσκοι τάφοι περιμένουν τους εκατοντάδες νεκρούς

Νεκροταφείο στη Ρωσία

Μια εναέρια άποψη δείχνει φρέσκους τάφους στο νεκροταφείο Yastrebkovskoe, το οποίο χρησιμεύει ως ένας από τους χώρους ταφής όσων πέθαναν από τον κορονοϊό, έξω από τη Μόσχα.

Η κυβερνητική ομάδα εργασίας για τον κορονοϊό ανέφερε 36.339 νέα επιβεβαιωμένα μολύνσεις και περισσότερους από χιλιάδες θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό ανέβασε τον αριθμό των νεκρών στη Ρωσία σε 227.389, μακράν τον υψηλότερο στην Ευρώπη.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι δήλωσε ότι όλα τα εστιατόρια, οι καφετέριες και τα καταστήματα μη τροφίμων, τα γυμναστήρια, οι κινηματογράφοι και άλλοι χώροι διασκέδασης στη ρωσική πρωτεύουσα θα παραμείνουν κλειστά από τις 28 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου.

Βηθλεέμ, Παλαιστίνη: Το τσιμεντένιο τείχος μέσα στην αποκλεισμένη Δυτική Όχθη

Υπερορθόξος Εβραίος

Ένας υπερορθόδοξος Εβραίος μπαίνει σε ένα λεωφορείο κοντά στο τσιμεντένιο φράγμα που κατασκεύασε το Ισραήλ για να ασφαλίσει τον τάφο της Ραχήλ, το τρίτο ιερότερο ιερό του Ιουδαϊσμού, κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας μαζικής προσευχής που προσέλκυσε δεκάδες χιλιάδες πιστούς για να τιμήσουν τη μνήμη της Εβραϊκής Μητριάρχη Ραχήλ, στην πόλη της Βηθλεέμ, στη δυτική όχθη.

Τεχεράνη, Ιράν: Η τέχνη στην υπηρεσία της θρησκείας

Χορευτές στο Ιράκ

Η ομάδα τέχνης Khishtan εκτελεί τον χορό Sama, ή έναν χορό των Σούφι, σε μια αίθουσα θεάτρου στο κέντρο της Τεχεράνης, στο Ιράν. Η Sama είναι μια δημοφιλής μορφή λατρείας στον σουφισμό.

Βαγδάτη, Ιράκ: Όλοι έχουν δικαίωμα στην διασκέδαση

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στη διασκέδαση όσο ταλαιπωρημένοι και κουρασμένοι και αν είναι. Πολίτες στη Βαγδάτη απολαμβάνουν μια βόλτα σε ένα λούνα παρκ που απεικονίζεται με φόντο το φεγγάρι.